3 redenen om vandaag nog die oude gloei-, halogeen- en spaarlampen de deur uit te doen

Wanneer je een rondje maakt door de bouwmarkt, is het je vast al opgevallen dat het overgrote deel van alle lampen die worden aangeboden LED lampen zijn. Vroeger, toen LED lampen nog niet bestonden, had je grofweg de keuze uit drie verschillende soorten lampen: gloei-, halogeen- en spaarlampen. Met de komst van LED lampen zijn bovengenoemde lampen eigenlijk een beetje gedateerd geraakt. Dit komt omdat LED lampen veel verschillende voordelen kennen. Je doet er dan ook goed aan om vandaag nog die oude gloei-, halogeen- en spaarlampen de deur uit te doen. Waarom? Dat lees je hieronder. 

LED verlichting kan een behoorlijke kostenbesparing op jaarbasis opleveren

Je hebt vast wel eens zonder na te denken een gloeilamp uit de fitting proberen te draaien, terwijl de lamp net daarvoor uren heeft gebrand. Je weet dan haast niet hoe snel je de lamp weer los moet laten, want deze is gloeiend heet. Gloeilampen, maar ook halogeenlampen, genereren eigenlijk meer warmte dan licht. Pak maar eens een brandende LED lamp vast en je zult merken dat deze nauwelijks warm aanvoelt. Dit komt omdat bij LED verlichting wél het grootste deel van alle energie wordt omgezet in licht. Om dezelfde hoeveelheid licht te genereren, verbruiken LED lampen veel minder energie. Hierdoor is het een ontzettend energiezuinige vorm van kunstmatige verlichting die tot een behoorlijke kostenbesparing op jaarbasis kan leiden.

Zodra je een LED lamp hebt geplaatst, heb je er geen omkijken meer naar

Daar waar je traditionele lampen zoals gloeilampen regelmatig moet vervangen, gaan LED lampen een ontzettend lange tijd mee. Zodra je een LED lamp hebt geplaatst, heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar. In vergelijking met een gloeilamp bevat een LED lamp uiteraard geen gloeidraad die kan doorbranden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de lamp op den duur ‘springt’. LED lampen kunnen overigens wel kapot gaan, maar dit kan soms tot wel tientallen jaren duren.

LED verlichting is in veel verschillende varianten te verkrijgen

Kijk maar eens op ledlichtstunter.nl en je zult zien dat LED verlichting in veel verschillende varianten te verkrijgen is. Van LED panelen en TL buizen tot LED highbays, spotjes en downlights. Zo zit er voor iedere ruimte en voor ieders wens wel een geschikte LED lichtbron tussen. Neem zelf eens een kijkje op bovengenoemde website.