3 tips bij het creëren van de perfecte eethoek

Een eetkamer of eethoek inrichten kan een flinke uitdaging zijn. Het is de bedoeling dat de stijl overeenkomt met de rest van de woning. Daarnaast mag je hier ook best wel wat uitpakken om extra sfeer te creëren. Dit is immers dé plek waar je als gezin samenkomt. Een van de zeldzame momenten waarop jullie ongestoord met elkaar kunnen kletsen en de dag kunnen doornemen. Dat vraagt om extra comfort en sfeer. Maar hoe zorg je ervoor dat dit lukt? 

Is jouw eethoek wel aan vernieuwing toe of ga je binnenkort verhuizen? En heb je geen idee hoe je het gaat aanpakken? Met behulp van de volgende drie tips creëer jij binnen mum van tijd de perfecte eethoek. 

  1. Kies voor kwalitatieve meubels 


Wees je er allereerst van bewust dat een eethoek intensief gebruikt wordt. Daarom is het belangrijk om voor kwalitatieve meubels te kiezen. Dit is even een investering, maar dan doe je er ook veel langer mee en weet je zeker dat de meubels lang mooi zullen blijven. Als je op www.intenswonen.nl kijkt, zie je al snel dat het aanbod van eetkamermeubelen ongelooflijk groot is. Weet daarom van tevoren welke richting je op wilt. Welke materialen spreken je aan? Hoeveel ruimte is er binnen de eethoek? Naar wat voor soort tafel en stoelen ben je op zoek? Zo bespaar je jezelf al heel veel werk en wordt het uitzoeken van de geschikte meubels een stuk makkelijker. 

  1. Houd rekening met de rest van het interieur 


In de meeste woningen is de eetkamer geen aparte ruimte meer, maar maakt deze deel uit van de woonkamer. Je ziet deze hoek dus de gehele dag door. Dan is het wel zo belangrijk dat de meubels aansluiten bij de rest van het interieur. Bedenk dus goed hoe jij jouw interieurstijl zou omschrijven. Is dit industrieel? Landelijk? Modern? Houd hier rekening mee bij het kopen van nieuwe meubels. Gelukkig zijn er heel wat tafels beschikbaar voor de eethoek. Kies voor materialen die passen bij de rest van het interieur en creëer zo een sfeervol geheel. 

  1. De juiste verlichting 


Het is niet alleen belangrijk om over de meubels na te denken. Ook de verlichting speelt een belangrijke rol in het creëren van de perfecte eethoek. Zeker gedurende de donkerste maanden van het jaar. Dan wil je wel kunnen zien wat er op je bord ligt. De verlichting boven de eethoek is niet alleen praktisch van aard, maar moet ook de nodige sfeer bieden. Als je romantisch wil dineren met je geliefde of een gezellig etentje organiseert voor vrienden, dan hoop je wel dat de verlichting hier ook deel van uit kan maken. 


De meeste mensen kiezen voor een hanglamp boven de eethoek. Dit creëert voldoende licht om de gehele eetkamertafel te verlichten. Eigenlijk kan je met een hanglamp nooit de plank misslaan. Houd wel rekening met het materiaal van de lamp. Zeker wanneer de eethoek nabij de keuken staat. Zo wordt glas bijvoorbeeld snel vet en dit is ook nog eens zeer moeilijk om schoon te houden.