3 tips bij het kiezen en kopen van een nieuwe laminaatvloer

Laminaat behoort al jaren tot een van de populairste vloeren in ons land. In vrijwel elke woning is er wel ergens een laminaatvloer te vinden. Dat kan ook bijna niet anders. De vloer is niet alleen heel budgetvriendelijk, maar beschikt ook nog eens over ongelooflijk veel andere positieve kwaliteiten. Van zijn onderhoudsvriendelijke karakter tot zijn enorme veelzijdigheid. Dit maakt het een zeer aantrekkelijke vloer voor vrijwel elke woning. Maar hoe groter de vraag is, hoe groter ook het aanbod zal worden. Dat zien we nu ook duidelijk terug bij deze populaire vloer. Laminaatvloeren zijn niet alleen werkelijk overal verkrijgbaar, maar ook nog eens in heel veel verschillende uitvoeringen beschikbaar. 

Wil jij binnenkort een nieuwe laminaatvloer kopen bij www.parketloods.nl? Maar heb je werkelijk geen idee waar je moet beginnen of op moet letten? Laat je dan inspireren door de volgende drie tips. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt. 

  1. Kliklaminaat of gewoon laminaat?


Allereerst is het goed om jezelf af te vragen of je voor kliklaminaat of gewoon laminaat wilt gaan. Bij gewoon laminaat moeten de delen met elkaar verlijmd worden. Dit is een intensieve klus. Bovendien is het daardoor ook lastiger om foutjes te corrigeren. Als je de vloer graag zelf wilt leggen, is het daarom verstandiger om voor kliklaminaat te kiezen. Het leggen van de vloer wordt dan gewoon een grote, makkelijke puzzel die door vrijwel iedereen zelf te leggen is. Bovendien kun je de vloer dan meteen gebruiken. Wel zo handig als dit in het woongedeelte is. 

Nog een voordeel van kliklaminaat is dat je eventuele beschadigde stroken hierdoor gemakkelijker kunt vervangen. Als je dus nog wat restjes van de vloer over hebt, is het altijd slim om deze te bewaren. Als de vloer onverhoopt beschadigd raakt, zou je dan de beschadigde onderdelen eenvoudig kunnen verwijderen en vervangen. Zo heb je langer plezier van je vloer. 

  1. Hoeveel laminaat koop je? 


Weet je voor welke vloer je wilt gaan? Dan volgt een nieuwe uitdaging. De winkel wil namelijk weten hoeveel planken je nodig hebt. Wees je ervan bewust dat bij het leggen van laminaat vloeren altijd wel snijverlies is. Je komt nooit perfect uit. Daarom is het verstandig om altijd wat ruimer in te schatten. Aanbevolen wordt om ongeveer 10 tot 15 procent meer te bestellen dan je oorspronkelijk nodig hebt. Zo weet je zeker dat je niet misgrijpt. Bovendien kun je overige planken dus bewaren om later eventuele beschadigde onderdelen te vernieuwen. Liever dus wat meer dan wat minder. 

  1. Geef het laminaat wat rust voordat je deze legt 

Heb je het laminaat binnen? Dan jeuken je handen vast om te beginnen. Toch is het slim om nog even te wachten totdat je deze legt. Laat het laminaat eerst minimaal 48 uur acclimatiseren in de ruimte waar deze straks geplaatst wordt. Zo kunnen de vloerdelen alvast wennen aan de temperaturen en is de kans minder groot dat de vloer gaat krimpen of uitzetten na het leggen.