4 verhuistips voor een soepele verhuizing

Heb je een nieuwe woning gekocht en komt de dag van verhuizing steed dichterbij? Dan kan dit artikel je helpen bij het goed voorbereiden van je verhuizing. Dit zorgt voor een stuk minder stress en meer tijd voor een fijne verhuizing. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

1.Kijk kritisch naar je spullen

Neem al je spullen onder de loep. Van papierwerk tot kleding en van decoratie tot de meubels. De huisraad die al weg kan voordat er ook maar één doos is ingepakt, is overweldigend. Oude gebruiksaanwijzingen, schoenen met gaten en lege verpakkingen: gooi ze in de kliko. Heb je nog mooie stukken inboedel die je zelf niet meer gebruikt, breng deze dan naar de kringloop of geef ze aan vrienden voor een goed tweede leven.

2.Administratieve zaken regelen

Voordat je gaat sjouwen is het goed om te checken of al je administratieve zaken rondom de verhuizing zijn geregeld. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Inschrijven bij de nieuwe gemeente;
  • Adreswijzigingen doorgeven bij belangrijke instanties zoals de belastingdienst, de bank, je werkgever, je verzekeringen et cetera;
  • Je energieleverancier op de hoogte stellen van je verhuizing of zelfs een nieuw contract afsluiten bij een partij die wellicht een aantrekkelijker aanbod heeft;
  • Niet te vergeten natuurlijk: het adres wijzigen van je gechipte hond of kat!

3.Schakel hulp in

Of het nu vrienden en familie zijn of je een professioneel verhuisteam met verhuislift inschakelt, een beetje extra hulp kan nooit kwaad. Vraag daarom eens om je heen of iemand kan helpen met het sjouwen van je zware spullen of het inpakken van je kostbare servies. 

4.Zorg voor de juiste verhuismaterialen

Verhuismaterialen zoals verhuisdozen, verhuisboxen en verhuisdekens zijn er niet voor niets in verschillende maten. Zo zijn boekendozen bijvoorbeeld klein van stuk, zodat ze nooit boven de twintig kilo uitkomen. Zorg ervoor dat je de juiste verhuismaterialen in huis hebt voor al jouw spullen. Zo kun je kleding bijvoorbeeld beter vervoeren op een kledingrek, in plaats van in vuilniszakken. 

Heb je zware voorwerpen? Plaats deze dan onder de lichte spullen. Heb je belangrijke papieren? Stop deze dan in een handtas net als bijvoorbeeld sleutels. Plak vervolgens overal labels op met daarop informatie over de bestemming van de doos. Plak bijvoorbeeld een sticker ‘keuken’ op de doos met bestek, en een sticker ‘badkamer’ op de doos met badartikelen. Dit scheelt weer bij uitpakken. 

Wij hopen dat deze vier tips je helpen bij het voorbereiden op je verhuizing. Heel veel succes!