Alle afmetingen van een twijfelaar bed op een rij

Een Twijfelaar bed is perfect voor mensen die alleen slapen, maar wel een breder bed willen hebben. Het neemt niet zo veel ruimte in beslag als dat een ‘normaal’ tweepersoonsbed doet, maar je hebt wel meer ruimte om te bewegen. Het is zelfs mogelijk om er met zijn tweeën in te liggen, lekker knus. Twijfelaar bedden zijn in verschillende maten te krijgen. Over het algemeen denken de meeste mensen bij een twijfelaar bed aan een bed dat 120 cm bij 200 cm is. Echter zijn er ook twijfelaars in andere formaten te krijgen. Bijvoorbeeld een bed dat langer is, voor lange mensen of een bed dat iets breder of juist smaller is dan 120 cm.

Welk twijfelaar bed is geschikt voor jou?

Ieder mens is anders en voor ieder mens is een ander bed het meest geschikt. Dat is dan ook de voornaamste reden dat verkopers van bedden, zoals De Suite Moordrecht, meerdere uitvoeringen en afmetingen van bedden in hun assortiment verkopen. Voor mensen die enkel alleen in hun bed liggen is een bed van 100 cm bij 200 cm een goede optie. Je kunt dan heerlijk ruim liggen, maar het bed neemt dan niet veel ruimte in beslag. Een standaard twijfelaar bed is 120 cm breed, maar sommige mensen hebben liever een maatje groter. Zo zijn er ook twijfelaar bedden, of kleine tweepersoonsbedden, van 140 cm breed. Hier kun je bovendien ook prima met zijn tweeën in liggen.

Bedden voor lange mensen

De meeste standaard bedden zijn twee meter lang. Als je zelf al twee meter lang bent, dan wordt het lastig om in zo een bed te passen. Gelukkig is daar een oplossing voor. Voor lange mensen zijn er namelijk ook langere bedden te krijgen. Deze bedden zijn vaak 210 cm lang. Op die manier kunnen ook lange mensen comfortabel in bed liggen, zonder dat hun voeten of benen hoeven uit te steken.

Zelf een twijfelaar samenstellen

Als jouw gewenste bed niet te vinden is, dan is er ook een mogelijkheid om zelf een bed samen te stellen. Misschien wil jij jouw bed in een specifieke kleur of een andere afmeting dan de standaard afmetingen die normaal in de winkels te krijgen zijn. Je kunt dan vaak zelf helemaal bedenken hoe jij jouw bed wilt hebben. andere afmetingen, een andere kleur, ander soort materiaal, een elektrisch verstelbaar bed, een speciale vorm: de mogelijkheden zijn erg groot. 

Een elektrisch verstelbaar bed

Ook bij twijfelaar bedden is het vaak mogelijk om ervoor te kiezen om een elektrisch verstelbaar bed te nemen. Je kunt het bed dan met een afstandsbediening verstellen. Zo kun je het gedeelte bij je rug omhoog zetten als je wilt zitten in bed of het voetgedeelte verhogen, bij bijvoorbeeld klachten in de benen. Zeker voor mensen met bepaalde lichamelijke klachten, zoals rugpijn of reuma, kan een elektrisch verstelbaar bed erg fijn zijn. Dit kan de pijn verlichten en maakt het eenvoudiger om een fijne slaaphouding te vinden. Het is immers niet meer nodig om meerdere kussens achter je hoofd neer te zetten om rechtop te zitten.