Aluminium jaloezieën: het essentiële element om een interieur industrieel te creëren

Heel erg in de mode, de stijl van de industriële interieurdecoratie reduceert de decoratie tot zijn eenvoudigste elementen. Grondstoffen, eenvoudige kleuren, in een industrieel interieur is er geen plaats voor het overbodige. U moet proberen elementen te integreren die iets functioneels in uw interieur brengen, zonder dat deze elementen niet alle aandacht trekken. Raamdecoratie is een aspect van decoratie dat vaak wordt verwaarloosd en toch speelt het een belangrijke rol! In een industrieel interieur hebben we een geheim dat we met u zullen delen: aluminium jaloezieën.

Waarom aluminium jaloezieën?

In twee woorden: functionaliteit en eenvoud. Aluminium jaloezieën hebben een robuuste en solide uitstraling, maar stralen tegelijkertijd een zekere elegantie uit dankzij hun minimalisme. Ze vormen een belangrijke aanvulling op een industrieel interieur, maar zullen toch discreet blijven. Combineer het glanzende aluminium van de jaloezie met bijvoorbeeld een muur van baksteen voor een winnende combinatie.

Een ander voordeel van aluminium jaloezieën is dat je ze in elke kamer kunt plaatsen. Veel modellen zijn waterafstotend, wat betekent dat ze bestand zijn tegen vocht, ideaal voor de badkamer!

Klaar om te installeren of op maat gemaakt?

Een voordeel van aluminium jaloezieën is dat ze worden aangeboden in standaardafmetingen die klaar zijn om te installeren of u kunt er altijd voor kiezen om uw jaloezieën op maat te laten maken. Als u een standaardformaatvenster heeft, kies dan voor een kant-en-klaar product. Dit is een goedkope optie die de truc zal doen voor een groot aantal ramen. Als u een niet-standaard maat raam heeft, kies dan voor op maat gemaakte jaloezieën. Je verliest geen kwaliteit. Bovendien zijn de op maat gemaakte aluminium jaloezieën van bijvoorbeeld ilumio zeer aanpasbaar: breedte tot 280 cm, hoogte tot 300 cm, ruime keuze in kleuren en kies zelf de bedieningszijde. Creëer precies de raamdecoratie die bij je past.

Licht in een industriële interieur

In een industrieel interieur is licht erg belangrijk. Als er zoveel grondstoffen worden belicht, ziet uw interieur er, als de verlichting niet voldoende is, uit als een verlaten plattelandsschuur. Omgekeerd kunnen grote ramen zonder jaloezieën te veel licht binnen laten en dus ook veel inkijk in een woning geven. Je hoeft je privacy niet op te offeren voor stijl! Aluminium jaloezieën bieden hiervoor een oplossing. Dankzij de elegante aluminium lamellen heeft u volledige controle over de lichtinval. U kunt het gehele rolgordijn omhoog of omlaag doen wanneer het uitkomt en u kunt de lamellen kantelen. Zo heeft u geen inkijk en zelf volledige controle over de lichtinval in de kamer.
Zo worden functionaliteit en stijl gecombineerd en zijn aluminium jaloezieën dus ideaal voor een industrieel interieur.