Beveilig je woning met een professioneel alarmsysteem

Wanneer je een woning of een kantoor hebt gekocht wil je die graag beveiligen. Je komt dat voor de keuze te staan om een professioneel beveiligingssysteem of een simpel beveiligingssysteem aan te schaffen. Op eerste gezicht lijkt elk beveiligingssysteem tot succesvol beveiligen van jouw woning of kantoor. Helaas is dit niet het geval. De sensoren van een simpel beveiligingssysteem zijn gevoelig voor vals alarm en reageren niet op echte dreigingen. Het systeem zal je niet waarschuwen voor een storing. Daarnaast zullen de apps die gekoppeld zijn aan het beveiligingssysteem niet goed werken en worden simpele alarmsystemen niet gekoppeld aan de meldkamer. Hieronder vind je een aantal vereisten die nodig zijn voor een betrouwbaar beveiligingssysteem.

Verschillende kanalen

Een beveiligingssysteem moet over verschillende communicatiekanalen beschikken voor het verzenden van een melding. Alarmsystemen die beschikken over één communicatiekanaal zijn onbetrouwbaar omdat er een risico is dat de melding niet wordt gecommuniceerd door het wegvallen van het kanaal. Daarnaast zijn dit soort systemen makkelijker te blokkeren doordat er maar één kanaal is. Bij een beveiligingssysteem met meerdere communicatiekanalen wordt één kanaal als hoofdkanaal gebruikt en de rest als back-up. Hierdoor is het systeem veel betrouwbaarder en zal het voor hackers moeilijker zijn om het systeem te blokkeren.

Cloud server

Een cloud server stelt de gebruiker in staat om via internetverbinding alles te controleren van het systeem. Via apps en software kan de gebruiker zelfs op duizenden kilometers afstand het systeem in de gaten houden. Hierdoor kan de gebruiker ook snel gewaarschuwd worden bij een melding.

Betrouwbare communicatietechnologie

Om te voorkomen dat er geen tijd verloren gaat bij het doorgeven van een alarm is een uiterst betrouwbaar alarmsysteem essentieel. Professionele systemen werken in de regel op frequenties van 433 MHz of 868 MHz en maken gebruik van een frequentieband in plaats van een vaste frequentie voor de communicatie tussen de alarmcentrale, detectoren en randapparatuur.