Chique manieren om marmer in je huis te verwerken

Als het gaat om mooie, luxe materialen voor je keuken, badkamer of woning in het algemeen, gaat er misschien niets boven marmer. Dit tijdloze materiaal is de afgelopen jaren een enorme trend geworden in moderne huizen. De sleutel van het decoreren met marmer is het te gebruiken in kleine hoeveelheden, welke ruimte kies jij ervoor?

Vloer

Marmeren vloeren zijn glanzend, wat extra verfijning toevoegt aan elke kamer. Het materiaal is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, ook niet onbelangrijk voor je vloer! Wanneer je marmer kiest voor de foyer, kun je een gedurfd en opvallend patroon kiezen. Kies je voor keramische vloertegels met een marmeren bedrukking in de woonkamer? Hou het wat rustiger en combineer het met neutrale tinten die de ruimte versterken. Laat je adviseren door een specialist als Ceramica Vloeren en dan moet het helemaal goed komen!

Keuken

In de keuken kun je marmer op verschillende manieren verwerken. Laat je liefde voor dit klassieke materiaal zien door het als aanrechtmateriaal te gebruiken. Het geeft een klassieke, maar toch moderne touch aan elke keuken. Wanneer je ervoor kiest om jouw werkblad eenvoudig te houden, kan een marmeren achterwand juist weer een dramatisch contrast toevoegen. Wil je een echt statement maken? Ga dan voor een marmeren keukeneiland! Zo onderscheid je jouw keuken en maak je op een unieke manier een statement.

Badkamer

Grote marmeren vloertegels geven je badkamer een moderne, maar toch klassieke uitstraling. Ze stellen je ook in staat om de unieke markeringen in de steen effectiever weer te geven dan bij kleinere tegels. Kies een gedurfde marmering voor een onderscheidende look, of een meer subtiele variant voor een rustgevende spa-retraite. Wanneer je niet heel de badkamer wil vullen met marmer, kun je ook alleen de douche omgeving bekleden, of de achterwand van een vrijstaand bad. Wees in ieder geval niet bang om het toe te voegen. Marmeren badkamers zijn trendy, dus jouw badkamerrenovatie zal jarenlang fris aanvoelen.