CREATIEF BLIJVEN TIJDENS THUISWERKEN

We werken al een lange tijd thuis en dit zal de komende maanden nog weinig veranderen. Af en toe is het lekker om vanuit huis te werken, maar het bevordert niet echt de creativiteit. En dat is ook niet gek, want op de werkvloer word je gestimuleerd om creatief te zijn. Dit gebeurt bewust of onbewust door collega’s en klanten. In huis missen we deze prikkel en wordt het lastiger. Dus hoe doen we dat; creatief blijven? Lees snel verder.

Minder prikkels

Zeker thuis kijken we vaker naar een scherm. Denk aan het nieuws, sociale media en in de avond Netflix. De hele dag ben je druk met het verwerken van nieuwe informatie en hierdoor beperk je ruimte in je brein om nieuwe ideeën te bedenken. Om de creativiteit te bevorderen is het van belang om dit te beperken. Natuurlijk wil je op de hoogte zijn van het laatste nieuws. Kijk in de ochtend even op de nieuwsapp en laat deze de rest van de dag met rust. Aan het einde van de dag kun je rustig weer alle socials checken.

Daglicht

Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt, maar daglicht geeft je energie en bevordert daarmee je creativiteit. Zorg dus dat er voldoende daglicht binnenkomt. Dit kun je doen door jaloezieën of shutters voor de ramen te hangen. De jaloezieën van Veneta.com laten veel licht door, maar geven jou wel privacy tijdens het werken. Of wat dacht je van een duo rolgordijn op maat? Een duo-rolgordijn bestaat uit gaasbanen en stofbanen die voor elkaar langs lopen, waardoor je zelf de lichtinval en de privacy bepaalt. Superhandig!

Pauzes

Neem ook tijdens het thuiswerken de tijd om te eten. Het is misschien verleidelijk om snel achter je laptop een boterham te eten, maar voor de productiviteit is het beter om een pauze te nemen. Ga bij voorkeur op een andere plek in huis lunchen. Je kan dan even tot rust komen en misschien wel andere ideeën opdoen. Daarna kan je met frisse energie weer terug naar je werkplek en hard aan de slag.

Werkplek variatie

Misschien heb jij thuis al een ideale werkplek voor jezelf gecreëerd. Maar als je echt even creativiteit nodig hebt, ga dan even ergens anders zitten. Een andere werkomgeving kan zorgen voor veel nieuwe input. Al is het maar van het bureau naar de eettafel.

Delen

Heb je een partner, huisgenoten of kinderen? Deel je ideeën! Het stimuleert jouw creativiteit om ideeën te delen. Door het hardop uit te spreken, kunnen er weer nieuwe ideeën ontstaan. En wellicht krijg je van hen nog scherpe vragen of goede opmerkingen waar jij weer nieuwe inzichten van krijgt!