De inrichting van een puberkamer

Misschien wel de fase in het leven waarin je je het meest op je kamer bevindt, de puberteit. Om die reden moet je kamer er natuurlijk tiptop uitzien. Hier wil je graag een groter bed, een plek om je huiswerk te doen en een plek om te relaxen. Ben jij op zoek naar meubels voor jouw slaapkamer of voor de slaapkamer van je kind? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hier worden enkele tips gegeven die jou kunnen helpen bij het inrichten van de puberkamer. 

Lege vloer

Het is van groot belang zo min mogelijk meubels op de vloer te plaatsen, op deze manier is de kamer gemakkelijk schoon te houden. Probeer tapijten, staande lampen, etc. te vermijden. Elke kans die pubers krijgen om ergens een troep van te maken grijpen zij met beide handen aan. Het is daarbij handig om eerst de essentiële meubels aan te schaffen en daarna te kijken of er nog decoratie of andere producten nodig zijn. Essentiele onderdelen zijn het bed, de kledingkast, een bureau en een bureaustoel bijvoorbeeld.

Opbergruimte

Ook kan de nodige opbergruimte in een puberkamer niet ontbreken, deze hebben zij meer dan nodig om het net te houden in hun slaapkamer. Zo hebben zij sportspullen, schoolspullen en heel erg veel andere spullen. Deze hebben uiteraard allemaal een plekje nodig. Niet alleen kastruimte, maar ook lades, bakjes en andere opbergmogelijkheden kunnen erg handig zijn. Zo hoef je niet alles onder het stoffige bed vandaan te halen. 

Twijfelaars

Uiteraard is het bed een essentieel onderdeel van de slaapkamer. Natuurlijk zijn er verschillende formaten als het gaat om bedden, maar welke is ideaal voor in de puberslaapkamer? Met oog op de komst van een mogelijke partner is het handig om te kiezen voor een iets groter formaat. Aangezien pubers een groot gedeelte van hun tijd doorbrengen op hun kamer is het van belang dat ze genoeg ruimte overhouden voor andere zaken. Om die reden is een bed met een breedte van 120 of 140 cm ideaal. Hier pas je makkelijk met 2 personen in, en neemt niet al te veel kostbare ruimte in beslag. Een echte aanrader als het gaat om dit type bed zijn de Emob twijfelaars. Deze bieden het juiste comfort en het strakke design voor in de kamer. 

Overzichtelijke werkplek

Voor pubers is een overzichtelijke werkplek van grote invloed op de productiviteit. Het minste of geringste kan zorgen voor afleiding en dat is niet wenselijk. Koop om die reden een bureau met opbergruimte. Zo kunnen ze de spullen die niet gebruikt worden opbergen. Ook vermindert dit de stress. Een opgeruimde kamer/werkplek zorgt voor ontspanning en rust. Een populair product is tegenwoordig het gamebureau. Jongeren gamen tegenwoordig steeds meer en een gaming bureau biedt de ruimte om dit comfortabel te doen. Daarnaast staan deze bureaus bekend om de vele ruimte die wordt geboden om spullen neer te zetten en op te bergen. 

Laat je creativiteit de vrije loop

De kamer moet uiteraard compleet naar eigen stijl ingericht worden. Laat je creativiteit de vrije loop, zo kun je meubels een 2de leven geven door middel van een likje verf of zelfgemaakte accessoires in elkaar knutselen. Op die manier geef je de kamer een eigen saus.