​​De juiste cannoli uitkiezen

Wil je een echte delicatesse proeven? Dan moet je natuurlijk in de Italiaanse keuken zijn. Er zijn dan ook talloze aantrekkelijke opties. Als er echter één bovenuit steekt, dan is het cannoli wel. Dit is een klein buisje, wat ook de betekenis van het woord is. Het is echter wel veel meer dan dat. Alleen al om die reden is het dus ook goed om eens te bekijken wat je er precies van mag verwachten. Daarover leer je op deze plek dan ook meer. Zo kan je er nog meer van genieten.

Een echte klassieker

Hoewel je tegenwoordig misschien liever een specialist als Dolci-siciliani.nl inschakelt, is de cannoli al vele eeuwen een klassieker in de gemiddelde Italiaanse keuken. Het is namelijk zo dat in ieder geval vanaf de elfde, maar misschien zelfs al vanaf de negende eeuw met dit gerecht geëxperimenteerd wordt. Dat gebeurde op Sicilië. Vanaf daar heeft het door de eeuwen heen de wereld veroverd en is het wat het nu is, een echte delicatesse over de hele wereld in allerlei vormen.

Hele veel verschillende variaties

Om echt te genieten van de cannoli neem je de wafel van amandelen, met chocolade aan de binnenkant en honing aan de buitenkant. Dat is hoe deze lekkernij in de basis hoort te zijn. Dat neemt niet weg dat er door de eeuwen heen allerlei variaties op zijn gemaakt. Daar kan je dan ook op een fijne manier van profiteren. Het is natuurlijk ook wel heel leuk om eens een keer een andere vorm te proberen, zoals bijvoorbeeld een soort die glutenvrij is. Dit maakt het ook nog eens aantrekkelijker.

Keuze van de kenner

Wil je eens optimaal genieten van de cannoli? Laat je dan informeren door de kenner. Wanneer je bij een specialist aanklopt, ontdek je dat er tientallen smaken zijn. Daar zitten klassiekers tussen, maar ook hele moderne nieuwe variaties waar je lekker van kan genieten. Het spel van de smaken is altijd aantrekkelijk en door met de kenner op zoek te gaan naar wat jij lekker vindt, zal je alleen maar meer plezier beleven aan het proeven van de cannoli.