De juiste werkplek thuis gedurende het gehele jaar

Thuis kunnen werken is meer dan een formaliteit geworden in ons leven en gebeurt overal in Nederland. De één zit nog steeds aan de eettafel aangezien er toch verder niemand is, terwijl een ander over een schitterend ingericht kantoor op de zolder of bovenverdieping beschikt. Het maakt in principe niet uit hoe de situatie eruit ziet, zolang je maar rekening houdt met een aantal zaken om de werkplek zo goed mogelijk in te richten voor jouw werk. Deze blog leert iedereen welke zaken hierbij horen en hoe iedereen ervoor kan zorgen dat de thuiswerkplek een evenzo fijne plek wordt als het traditionele kantoor van de werkgever zelf. 

Stel je voor dat je als online marketeer constant bezig bent met google adwords uitbesteden, maar je voelt je niet lekker of hebt rugklachten door die vervelende werkhouding. Tijd om te verhuizen in huis! 

Kies een ruimte die groot genoeg is voor het werk

Het is verstandig alvorens er gebruikt gemaakt gaat worden van een bepaalde ruimte of voordat er een plek geselecteerd wordt. Om te bepalen wat voor locatie de werkplek gaat worden. Vind de plek in de woning waar er ieder moment van de werkdag rustig aan het werk gegaan kan worden en er weinig kans tot afleiding bestaat. Het beste kan er een aparte kamer of ruimte geselecteerd worden waar verder niemand komt, leeft of waar veel afleiding is. Indien het om een kleine woning, appartement of ruimte gaat is de keuze wellicht wat minder reuze, vind dan een plek waar er genoeg ruimte is om te kunnen werken. 

Vind het juiste meubilair

Aangezien het werk uit kantoorwerk bestaat zijn er meubels benodigd die het comfortabel werken bevorderen. Een geschikt bureau, bijvoorbeeld een zit-en-sta bureau, zodat er afwisseling bestaat tussen zittend en staand werken, wat een gezondere leefstijl bevorderd. Het almaar zittend werken is niet goed voor de ergonomie en stimuleert fysieke klachten, aangezien er almaar in dezelfde houding gewerkt wordt. Bureaus van deze tijd zijn over het algemeen elektrisch bediend, waardoor het heel eenvoudig is om het bureau te veranderen van hoogte. 

Vervolgens dient er nog een stoel te komen. Kies hierbij voor een bureaustoel, welke de ergonomie beter bevorderd dan een simpele keukenstoel of krukje. Een gezonde bureaustoel kun je op meerder manieren aanpassen zoals de hoogte van het zitvlak, plaatsing van de armsteun en positie van de rugleuning. Indien er veel documentatie gebruikt wordt, kan een ladeblok nog een extra prettige aanvulling zijn. 

Klimaat

Tevens is het aanwezig zijn van het juiste klimaat een vereiste voor het creëren van een gezonde werkplek. Denk hierbij aan voldoende isolatie ter bescherming tegen vocht, tocht of te veel hitte. Bescherming tegen de zon. Een juiste hoeveelheid ventilatie zodat er frisse lucht aanwezig is voor een goed presteren van het brein. Een mobiele airconditioning van mobiele-airco.nl voor het op de juiste temperatuur houden van de kamer en het klimaat aangenaam te houden. Een verwarming die de ruimte tijdens de koude winterdagen warm houdt. 

Tenslotte kan er nog gedacht worden aan wat sfeer in de ruimte door planten, accessoires, schilderijen, tekeningen, canvas of andere versieringen in de ruimte te plaatsen. Dit is geheel persoonlijk en kan naar ervaring en smaak ingericht worden.