De kamerplant; ideaal voor het opfleuren van je interieur!

Deze natuurlijke luchtverfrisser zorgt ervoor dat schadelijke stoffen uit de lucht worden gehaald. Dit is een van de redenen waarom wij fan zijn van de kamerplant. Een kamerplant brengt meer leven in je interieur, kan gebruikt worden als eyecatcher en brengt sfeer in huis! Een goede verzorging is hierbij enorm belangrijk. Een slecht verzorgde plant kan de schadelijke stoffen niet meer goed uit de lucht halen en ziet er ook minder mooi uit in je interieur. Een vaste regel voor het verzorgen van de kamerplant is er niet, maar er is wel een aantal zaken waar je op kunt letten. Benieuwd hoe jij je kamerplant het best verzorgt? Je leest het in deze blog!

De beste verzorging voor je kamerplant

Zoals we hiervoor al aangaven is er helaas geen vaste regel voor de verzorging van je kamerplant. Wat wel vaststaat is dat de hoeveelheid water en zonlicht cruciaal zijn bij de verzorging van je plant. Voor zonlicht kun je gebruik maken van een vuistregel. Een plant met donkere bladeren heeft over het algemeen weinig zonlicht nodig, terwijl een kamerplant met lichte bladeren vaak juist veel zonlicht nodig heeft. Let er wel op dat dit een vuistregel is en niet voor elke plant geldt! 

Voor de hoeveelheid water kun je bij de meeste planten rekening houden met één keer per week. Dit is afhankelijk van het seizoen, want in de zomer hebben planten meestal wat meer water nodig. Heb je moeite met het watergeven van de kamerplant? Simpelweg omdat je te veel of te weinig water geeft? Misschien is de zelf watergevende bloempot dan een makkelijk hulpmiddel. Je vult het reservoir bij wanneer dit bijna leeg is. De bloempot zorgt er vervolgens voor dat de plant precies genoeg water krijgt. Zo kan dit dus niet meer fout gaan!

De verzorgingskaart

Kamerplanten worden altijd geleverd met een verzorgingskaart. Hier staat per plantensoort eenvoudig uitgelegd wat de beste verzorging is. Zo komt het helemaal goed met jou en je plant!

Fleurdirect.nl

Een kamerplant kopen doe je eenvoudig bij Fleurdirect.nl. Via de website kies je een kamerplant uit die bij jou en je interieur past. Je kunt op de website precies zien welke verzorging nodig is en hoe groot de plant kan worden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je zeker dat je de juiste plant hebt uitgekozen!