De meest voorkomende vochtplekken in een huis

Vochtproblemen in huis kunnen heel vervelend zijn. De lucht in huis wordt namelijk niet alleen benauwd en onaangenaam, maar het is ook schadelijk voor je gezondheid en die van andere mensen die in het huis wonen. Je moet dus het vocht in je huis onder controle hebben om vochtproblemen te voorkomen die uiteraard niet goed voor je zijn. Om het vocht in je huis onder controle te krijgen, moet je enkele oorzaken van vochtproblemen kennen op basis van de plaatsen waar het vocht optreedt.

Vloer

Vocht op de vloer is mogelijk, vooral als de vloer vrij vaak wordt blootgesteld aan water, zoals regenwater. Het wordt erger als de luchtcirculatie van de ruimte waar de vloer ligt niet goed is en er geen zonlicht in de ruimte komt. Om dit te voorkomen, moet je wat zonlicht toelaten in de kamer met de vochtige vloer. Als dat niet mogelijk is, dan is het minste wat je kunt doen de luchtcirculatie in de kamer verbeteren.

Plafond

Een andere plek waar vochtproblemen kunnen ontstaan is het plafond. Het plafond is het deel van het huis dat de kamers in het huis scheidt van het dak. Regenwater dat op het dak valt, kan dus door de kieren van het dak op het plafond terechtkomen. Als dit niet gebeurt en het plafond niet vaak aan zonlicht wordt blootgesteld, kan er ook vocht op het plafond komen.

Muur

De meest voorkomende vochtige plek is de muur. Dat komt omdat het regenwater weliswaar eerst het plafond raakt, maar daar meestal niet stopt. Nadat het regenwater op het plafond is gevallen, sijpelt het meestal in de muur. Omdat de muur is gemaakt van materialen die meer water kunnen absorberen, kan de muur een goede plaats zijn voor het water om zich te verbergen voor frisse lucht en zonlicht om verdamping te voorkomen. Wanneer dit gebeurt, erodeert het water niet alleen de muur, maar het zal er ook voor zorgen dat de kamer waar de muur staat oncomfortabel en ongezond aanvoelt. Dus als dit gebeurt, moet je het zelf oplossen of een professional ibellen om het probleem op te lossen.