De nieuwste trends op het gebied van salontafels

Salontafels zijn niet alleen functioneel, maar ook een belangrijk onderdeel van de inrichting van je woonkamer. Ze kunnen een statement maken of juist naadloos opgaan in de rest van je interieur. Net als bij andere meubels zijn er trends op het gebied van salontafels. In dit artikel delen we de nieuwste trends.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout, marmer en steen zijn populair voor salontafels. Vooral onbehandeld hout en marmer met natuurlijke aderen zijn in trek. Deze materialen geven een rustieke en elegante uitstraling aan je woonkamer.

Minimalistisch design

Een minimalistische salontafel is een goede keuze als je van een strak interieur houdt. Een dunne, metalen poot met een dun blad van glas of hout past perfect bij een minimalistische stijl.

Vintage uitstraling

Vintage salontafels zijn helemaal terug van weggeweest. Een salontafel met een retro uitstraling past goed bij een bohemian of industriële inrichting. Kies voor een salontafel met afgeronde hoeken en schuine poten voor een authentieke look.

Meerdere tafels

Eén salontafel is niet genoeg? Kies dan voor meerdere kleinere tafels. Deze kunnen bij elkaar geplaatst worden voor een speels effect of juist verspreid over de ruimte om meer functionaliteit te bieden.

Opvallende vormen

Van ronde salontafels tot asymmetrische vormen: opvallende vormen zijn helemaal in. Kies een salontafel met een bijzondere vorm om je interieur een unieke twist te geven.

Duurzame materialen

Duurzaamheid is een trend die we steeds vaker zien terugkomen. Kies daarom voor een salontafel van duurzame materialen, zoals gerecycled hout of bamboe. Deze tafels zijn niet alleen mooi, maar ook goed voor het milieu.

Creatieve oplossingen

Niet alle salontafels hebben vier poten en een plat blad. Creatieve oplossingen zoals een salontafel met ingebouwde opbergruimte of een tafel die je als dienblad kunt gebruiken zijn erg praktisch en zien er ook nog eens mooi uit.

Kleurrijke tafels

Een salontafel hoeft niet per se bruin of zwart te zijn. Kies voor een salontafel in een opvallende kleur om je woonkamer een vrolijke uitstraling te geven. Denk bijvoorbeeld aan een tafel in pasteltinten of een felle kleur.

Mix en match

Je hoeft niet per se één stijl aan te houden als het op salontafels aankomt. Een mix van verschillende stijlen en materialen kan juist zorgen voor een interessante uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een salontafel van hout gecombineerd met een glazen tafel.

Zwarte en gouden accenten

Zwarte en gouden accenten zijn momenteel populair voor salontafels. Denk aan een salontafel met een zwart metalen onderstel en een gouden rand rondom het blad. Dit geeft een chique en luxe uitstraling aan je interieur.

Conclusie:

Er zijn veel verschillende trends op het gebied van salontafels. Van natuurlijke materialen tot opvallende vormen en kleurrijke tafels, er is voor iedereen wat wils. Houd ook rekening met duurzaamheid en kies voor een salontafel van gerecyclede materialen. Mix en match verschillende stijlen en materialen om je woonkamer een unieke uitstraling te geven. Of ga voor een minimalistische of vintage look. Wat je ook kiest, een mooie salontafel is een echte blikvanger in je interieur.