De voordelen en unieke kenmerken van meubels van mangohout

Ga jij de keuze maken voor nieuwe meubelen, dan kan je kiezen uit een groot aantal verschillende materialen. Een van de materialen die eigenlijk steeds populairder worden, is mangohout. Het is een materiaal dat niet alleen een esthetische schoonheid heeft, maar ook praktische voordelen biedt. We vertellen je graag meer over waarom het goed is om te kiezen voor bijvoorbeeld zitbanken van mangohout.

Voordelen van mangohouten meubels

Als je kiest voor meubels van mangohout, dan brengt dit een aantal grote voordelen met zich mee.

  • Duurzaamheid en sterkte: mangohout is een houtsoort die bekend staat om de duurzaamheid en sterkte. Het is hout dat dicht en hard is, wat betekent dat meubels die hiervan gemaakt zijn goed bestand zijn tegen slijtage. Hierdoor mag je er op rekenen dat de houtsoort lang meegaat. Zo is mangohout een uitstekende investering voor je interieur, omdat je weet dat de meubelen die hiervan gemaakt zijn, lang mee zullen gaan.
  • Ecologische voordelen: mangohout is ook nog eens een milieubewuste keuze. Het is namelijk een bijproduct van de mangoteelt. Zijn de vruchtdragende jaren van een mangoboom voorbij, dan worden ze vaak gekapt en vervangen door jongere bomen. Het hout dat van de gekapte bomen komt, wordt dan weer gebruikt bij de productie van meubelen. Met andere woorden: er hoeven geen extra bomen gekapt te worden voor de houtproductie.
  • Mangohout heeft een unieke esthetiek: er zijn geen twee stuks mangohout precies hetzelfde. Zodoende zal je ook nooit twee meubelen van dit materiaal vinden die hetzelfde zijn. Mangohout heeft een warme, natuurlijke tint die varieert van licht- tot donkerbruin, waar vaak ook nog eens een gouden glans overheen zit. Zo voeg je meubelen met een exotische, luxe uitstraling toe aan je interieur.

De specifieke kenmerken van mangohout

Mangohout onderscheidt zich op verschillende manieren van andere houtsoorten. Zo heeft het een uitgesproken, aantrekkelijke nerf, vaak ook nog eens met unieke patronen en schakeringen. De structuur van het hout varieert van grof tot fijn, zodat het voor vele verschillende soorten meubels gebruikt kan worden. Het is daarbij ook nog eens heel hard, zodat je niet bang hoeft te zijn voor krassen of deuken. Ideaal als je een meubel intensief gebruikt, zoals bijvoorbeeld een eettafel of salontafel. Door de sterkte van het materiaal heeft het ook weinig onderhoud nodig. En, mits goed onderhouden, gaat een mangohouten meubel ook nog eens lang mee. Let er hierbij wel op dat je het meubel niet te veel blootstelt aan extreme vochtigheid of fel zonlicht. Het materiaal kan dan namelijk gaan vervormen of verkleuren. Zorg je goed voor je mangohouten meubelen, dan kunnen ze generaties lang meegaan.

Verschillende soorten mangohouten meubelen

Er zijn heel wat verschillende soorten meubelen van mangohout te vinden. Denk bijvoorbeeld aan eettafels en salontafels. Die zijn niet alleen stevig, maar hebben ook nog eens een esthetische aantrekkingskracht. Door de kracht van de tafels kunnen deze veel gewicht dragen en zijn ze bestand tegen intensief gebruik. Ideaal als je bijvoorbeeld een gezin hebt. Eettafels zijn natuurlijk in meerdere stijlen en soorten te krijgen, zoals bijvoorbeeld een eettafel Deens ovaal.

Doordat dit een duurzaam materiaal is, is het ook perfect geschikt voor grotere meubelstukken. Denk hierbij aan kasten of dressoirs. Hiermee heb je praktische opbergruimte, maar ook een stijlvolle, natuurlijke uitstraling voor je kamers. Stoelen of banken zijn natuurlijk ook van mangohout te krijgen, net zoals wandrekken en boekenkasten. Alles met dezelfde duurzaamheid en warme, natuurlijke uitstraling.