De voordelen van een opzetzwembad met pomp

De voordelen van een opzetzwembad met pomp

Nu de warme zomerdagen weer op komst zijn wordt het ook weer tijd voor een eigen zwembad. Een zwembad met eigen pomp en filtersysteem is het meest hygiënische tijdelijke zwembad dat je kunt kopen. Eenvoudig op te zetten en verkrijgbaar tot wel diameters van 550 cm. Kijk voor betaalbare zwembaden en accessoires even bij Vikingchoice. Daar weten ze alles van zwembadartikelen altijd voor de beste prijs. Ondertussen lees je hier de beste tips voor het aankopen van een zwembad en hoe je jouw huidige zwembad weer helemaal fris maakt voor een nieuw zomerseizoen.

Zwembadchloor pas je toe via een chloordispenser

Bij een groot zwembad gebruik je naast een pomp met filter ook chloortoevoegingen. Dit chloor voeg je toe om de PH-waarde van het zwembadwater PH-neutraal te krijgen. De waarde hiervan test je met een teststrip of een digitale PH-tester. Ga hier zorgvuldig mee om! Te veel chloor zorgt voor een geïrriteerde huid of nog ergere klachten. Gebruik ook altijd een chloordispenser om chloortabletten in het water op te lossen. Direct contact met het canvas kan voor kleurverschillen zorgen. Dat is natuurlijk zonde van het zwembad.

Het vervangen van filters en ontluchten van de pomp

Als je een zwembad met pomp hebt of wilt gaan kopen is het belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Goed onderhoudt verlengt de levensduur van het zwembad en verhoogt het hygiëne gehalte aanzienlijk. Een filter gaat maximaal 14 dagen mee. Bij intensief gebruik door meerdere personen is het zelfs aan te raden wekelijks het filter te vervangen. Nadat je een filter vervangt is het belangrijk dat je de pomp goed ontlucht. Sluit de pomp aan, laat de pomp draaien met het ontluchtingsventiel open totdat hier druppels water uit vloeien en sluit het ontluchtingsventiel vervolgens volledig. De pomp mag geen zoemende geluiden maken als hij aanstaat.

Tot hoever je een zwembad maximaal kunt vullen

Bij het vullen van een opzetzwembad of opblaaszwembad is het belangrijk dat je rekening houdt met de maximale vulhoogte. Wanneer je deze maximale hoogte overschrijdt bestaat de kans dat het water over de rand loopt wanneer je in het zwembad zwemt. Of erger nog, het zwembad kan lek raken en stuk gaan. Vul jouw zwembad daarom altijd tot maximaal 10 centimeter onder de rand. Zo is er nog voldoende ruimte voor het water om uit te zetten wanneer een of meerdere mensen in het zwembad gaan.