Dit zijn dé Nederlandse interieurtrends van 2023

In de wereld van interieurdesign is er altijd beweging. Wat vandaag in is, kan morgen alweer verleden tijd zijn. Maar welke trends gaan in 2023 de toon zetten in Nederland? Wij geven je een overzicht van de meest opvallende interieurtrends voor dit jaar.

Verfijnde elementen

In 2023 zijn verfijnde elementen helemaal in. Denk aan luxe materialen, zoals marmer en goud, en aan stijlvolle accessoires. Het gaat erom dat elk element in het interieur er op zijn plaats uitziet en een verfijnde uitstraling heeft. Hierdoor creëer je een harmonieuze en elegante sfeer in je woning.

Natuurlijke materialen

Naast verfijning zien we ook een opleving van natuurlijke materialen. Denk aan hout, leer en jute. Dit past perfect bij de trend van een gezonde en duurzame levensstijl. Door deze materialen te gebruiken in je interieur, creëer je een warm en gezellig gevoel.

Kleuren


In 2023 zijn warme en aardse kleuren helemaal in. Denk aan terracotta, olijfgroen en beige. Deze kleuren zorgen voor een warm en uitnodigend gevoel in je woning. Maar ook frisse kleuren, zoals lichtblauw en lichtgroen, zijn in trek. Dit zorgt voor een verfrissend en rustgevend gevoel in je interieur.

Duurzaamheid


Duurzaamheid is nog steeds een belangrijk onderwerp en zal dit jaar nog meer de aandacht krijgen. Dit betekent dat er steeds meer aandacht is voor materialen die op een milieuvriendelijke manier zijn gemaakt. Daarnaast zullen stijlvolle en duurzame accessoires en meubels steeds vaker de show stelen, bijvoorbeeld die van Vitra.

Minimalisme


Minimalisme blijft ook in 2023 een belangrijke interieurtrend. Een minimalistische stijl kenmerkt zich door een opgeruimd interieur, waarin elk element een specifieke functie heeft. Hierdoor creëer je een rustige en serene sfeer in je woning. Het gebruik van eenvoudige lijnen en heldere kleuren ondersteunen dit minimalistische gevoel.

Geïntegreerde technologie

In 2023 zien we ook een opleving van geïntegreerde technologie in het interieur. Slimme apparaten en technologieën zorgen voor een comfortabele en gemakkelijke leefomgeving. Zo kun je bijvoorbeeld je verlichting, verwarming en muzieksystemen bedienen met één app. Dit creëert niet alleen comfort, maar ook een futuristische en moderne sfeer in je woning.Geïnspireerd geraakt door deze trends? Ga dan gauw langs jouw lokale interieurwinkel en breng deze trends ook naar jouw huis toe.