Drie belangrijke voordelen van kunststof kozijnen

Steeds meer woningen worden voorzien van kunststof kozijnen. Dit is niet voor niets. Kunststof kozijnen hebben geen speciaal onderhoud nodig. Verf op houten kozijnen kan na verloop van tijd loslaten. Als gevolg hiervan moet de boom op een bepaald moment opnieuw worden geverfd. Bij kunststof kozijnen is dit niet nodig, wat een groot voordeel kan zijn. Hieronder vind je nog meer voordelen van kunststof kozijnen.

Weerbestendig

Een van de grootste voordelen van kunststof kozijnen is dat de kunststof kozijnen weerbestendig zijn. Zo zijn ze bestand tegen regen en kou, maar ook tegen hitte. Kunststof kozijnen krimpen of zwellen niet. Dit gebeurt vaak met hout, daarom splijten houten kozijnen eerder dan kunststof kozijnen. Hierdoor blijft de uitstraling van de kunststof kozijnen erg mooi. Daarnaast zijn kunststof kozijnen ook onderhoudsarm. Kunststof kozijnen gaan ongeveer 50 jaar mee. Het wordt aanbevolen om bewegende delen zoals sloten te vervangen.

Weinig onderhoud

Een ander voordeel van kunststof kozijnen is dat ze gemakkelijk schoon te houden zijn. De kozijnen zijn goed schoon te maken met een doek en een gewoon schoonmaakmiddel. Het wordt afgeraden om de frames met een schuursponsje schoon te maken, dit kan krassen veroorzaken. Bovendien hoef je je kozijnen niet te schilderen, daarom kiezen veel mensen ook voor kunststof kozijnen.

Hoog isolerend vermogen

Kunststof kozijnen zijn ook sterk geïsoleerd en geluidsdicht. Hierdoor blijft warmte binnen. Dit maakt kunststof kozijnen het meest duurzaam ten opzichte van hout en aluminium. Daarnaast wordt het materiaal ook gerecycled.

Kortom redenen genoeg om voor kunststof kozijnen te kiezen! Deceuninck biedt een ruim assortiment aan PVC ramen en deuren. Bezoek de Deceuninck-website om een ​​energiecalculator te vinden om te zien hoeveel energie je per jaar kunt besparen. Hierdoor kunnen de totale kosten van kunststof kozijnen worden berekend.