Droogkast kopen? Hier moet je op letten

Droogkast kopen? Hier moet je op letten

Een goede droogkast aanschaffen? Je hebt in dit geval genoeg mogelijkheden: er zijn tientallen soorten om uit te kiezen. Wil je de belangrijkste aandachtspunten op een rij? Hier vind je een overzicht van alle punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een droogkast.

1: De omvang

Het is in de eerste plaats belangrijk om te letten op de aanschaf. Bestaat je huishouden uit 4 personen. Dan is een droogkast 8 kg waarschijnlijk al voldoende. Er zijn ook drogers met een kleinere of een grotere vulcapaciteit. De opties variëren vaak van 3 tot 10 kg. De capaciteit van een droger is een van de belangrijkste aandachtspunten.

2: Het type droogkast

Je kunt kiezen voor een klassieke droogkast, maar ook voor een warmtepomp droogkast. Het is aan jou om te bepalen wat je prettig vindt, maar ook wat binnen jouw budget past. Een warmtepomp droogkast is vaak extra energiezuinig, terwijl een condensdroger vaak een stuk goedkoper is, maar wel minder goed voor het milieu.

3: De energieklasse

Vind je het energieverbruik belangrijk? Dan is het zeker aan te raden om naar de energieklasse van de droogkast te kijken. Er zijn drogers met een energieklasse C, deze staan bekend als niet zuinig. Wil je wel graag een zuinige droogkast? Kijk dan naar modellen met een energieklasse A++ of A+++. Je bent er dan van verzekerd dat je droger niet onnodig energie verbruikt.

4: De prijs

Natuurlijk is het ook belangrijk om naar de prijs van de droger te kijken. Een goedkopere droger kost gemiddeld €300, terwijl een duurder model vaak rond de €800 tot €900 kost. Er zijn ook goedkopere en duurdere modellen beschikbaar. Stel van tevoren je eisen en bepaal ook een budget: op basis hiervan kun je zien wat je mogelijkheden zijn en is het een stuk makkelijker om een goed overwogen keuze voor een droogkast te maken.