Een duurzame trap

Als je aan het verbouwen bent en je het een nieuwe trap nodig zijn verschillende dingen waar je over na moet denken. De trap moet lekke lopen, de trap moet bij jouw stijl en interieur passen maar de trap moet ook zeker duurzaam zijn. Je wilt tenslotte niet 10 jaar later weer je trap vernieuwen.

Materiaal

De twee meest duurzame materialen zijn metaal of beton. Metalen trappen zie je echter niet snel binnen een woning en beton wordt vaak gebruikt als frame voor de trap. In de meeste huizen er nog steeds gekozen voor een trap van hout, want hout kan ook zeker duurzaam zijn.
De duurzaamheid van een houten trap is geheel afhankelijk van de behandeling en houtsoort.

Houtsoorten

Veel trappen worden opgeleverd in dennenhout. Dennenhout is een prima houtsoort, echter zijn er wel meer duurzamere opties. Houtsoort is iets waar je tijdens het vervangen van je trap goed over na moet denken. Beukenhout is bijvoorbeeld veel harder en gaat daar ook langer mee. Beukenhout is een ideale houtsoort zodra je de trap wilt gaan schilderen. Mag jouw trap juist wat klassieker zijn of juist echt eyecatcher, kies dan eikenhout. Buiten dat dit de mooiste houtsoort is zonder te schilderen gaat deze houtsoort ook het langste mee.

Behandeling

Zodra je een trap goed behandeld is het bij sommige trappen zo dat je er niks meer aan hoeft te doen, ideaal natuurlijk! Echter is dit gegeven niet altijd zo. Het kan zomaar zij dat de trap die je ontvangt nog helemaal niet behandeld is.  Het is een aanrader een onbehandelde trap zo snel mogelijk alsnog te behandelen. Hoe langer het hout niet behandeld is hoe erger het hout uitdroogt.
Het gevaar van uitgedroogd hout is, dat het kan gaan scheuren.

Bouwpakkettrap

Een nieuwe trap is een grote aankoop maar je kan het jezelf goedkoper maken. Een maatwerk trap wordt exact op jouw situatie afgemeten en met de door jou gewenste houtsoorten. Tegenwoordig zie je ook het bouwpakket trappen in duurzamere houtsoorten.
Voor iemand die minder handig is klinkt een bouwpakket trap erg ingewikkeld, dit is het niet. Met de bijgeleverde handleiding is het maken in elkaar zetten van een bouwpakket trap goed te doen.

Ook benieuwd naar zo’n bouwpakket trap? Kijk dan op Houtcompleet.nl.
Houtcompleet heeft een groot assortiment aan trappen, rechte trappen, bouwpakket of ruimtebesparend en alles om je trap compleet te maken!