Een goed beveiligd huis met deze middelen

Elke crimineel die gevangen zit wil vrij zijn. Maar elke crimineel die achter slot en grendel zit willen wij graag daar houden. Daarom hebben gevangenissen een uitgebreid beveiligingssysteem. Toch komt het regelmatig voor dat criminelen ontsnappen of proberen te ontsnappen. In deze blog zal ik vertellen over de zwaarst beveiligde gevangenissen.  

Supermax ADX Florence 

De beruchte drugsbaas El Chapo is op spectaculaire wijze uit twee gevangenissen ontsnapt. Nu hij voor de derde keer is opgepakt zit hij zijn tijd uit in de zwaarst beveiligde gevangenis ter wereld. Supermax ADX Florence. De gevangenen in Supermax ADX Florence worden 24 uur per dag bewaakt. 23 uur hiervan spenderen de gevangenen in hun betonnen cel. 1 uur mag de gevangene naar buiten. En met buiten bedoel ik dan een ronde ommuurde binnenplaats van ongeveer 10 stappen in diagonaal.  

Alcatraz 

Bij een zwaarbeveiligde gevangenis denkt iedereen meteen aan Alcatraz. Dit eiland ligt aan de kust in de baai van San Francisco. De gevangenis was op dit eiland geplaatst omdat de stroming het onmogelijk zouden maken om te ontsnappen. Er zijn 14 ontsnappingspogingen gedaan waarvan er één gelukt is. Frank Morris is op een luchtbed van regenjassen het donkere water ingegaan. Daarna is nooit meer iets van hem vernomen. De ontsnappingspoging is gelukt, maar of Frank Morris verdronken is of de overkant gehaald heeft weet niemand. Van deze ontsnapping is een film gemaakt ‘Escape from Alcatraz’. De gevangenis is bekend geworden door deze film en door het succesvol achter slot en grendel houden van de beruchte Amerikaanse gangster Al Capone. 

Beveilig je eigen grondgebied 

Beveilig jouw huis goed! Niet om criminelen binnen te houden maar erbuiten. Dit kan gedaan worden door een aantal IP camera’s op te hangen. Met een IP camera heb je beelden van hoge resolutie die kunnen worden opgeslagen op een netwerk video recorder. Door de beveiligingscamera’s te koppelen aan een smart home systeem krijg je een pushbericht als er iets in en rondom het huis gaande is. Je wil natuurlijk niet dat criminelen vanuit zwak beveiligde gevangenissen zomaar jouw woonkamer in wandelen.