Een kerstdorp bouw je met een thema

December komt langzaam weer in zicht. Voor de bouwers van de kerstdorpen betekent dit dat de voorbereidingen voor het creëren van een mooie sfeer dit jaar weer beginnen. Maar elk jaar hetzelfde op zolder krijgen zal een beetje saai en eentonig zijn. Maak het weer leuk en leuk door het thema aan je kerstdorp te hangen!

Stel een kerstdorpthema samen: hoe doe ik dit?

Een thema hangen aan je kerstdorp. Misschien vind je het idee best eng. Is een kerstdorp niet gewoon een kerstdorp? Een paar kersthuisjes bij elkaar, decoraties rondom, goede verlichting en je bent klaar! Oh nee!

Daag jezelf uit en laat je gedachten de vrije loop. Dit is tenslotte jouw dorp en daarom is het niet te gek. Een voorbeeld van een bedrijf dat out of the box dacht, is Luville. Dit Nederlandse bedrijf bedacht het thema Luville Efteling. Je raadt het al, je kunt een dorp bouwen vol kersthuisjes, de Efteling en andere decoraties. Denk aan items uit een sprookjesbos, zoals Repelsteeltje’s huis of Roodkapje. Zelfs de Efting-pagode, de Efting-trein of ingang zijn beschikbaar.

Verander het kerstdorp in kleine stappen

Het is natuurlijk mogelijk dat u grootschalige veranderingen met zo’n onderwerp te streng of te duur vindt om direct te veranderen. U kunt uw kerstdorp ook in kleine stappen aanpassen door specifieke onderdelen te wijzigen. In dit geval raden we je aan om Lemax huizen te bekijken. Lemax is een van de grootste spelers in de kerstdorpindustrie en heeft daarom een ​​breed en gevarieerd assortiment aan decorartikelen. Op deze manier kun je rondkijken en inspiratie opdoen om te zien welke onderwerpen je zou willen toepassen op je kerstdorp.