Een klushuis gekocht, en nu?

Of je nu alleen even de badkamer wil verbouwen of het gehele huis wil strippen, de kosten lopen altijd hoog op. De meeste mensen denken daarom dat een verbouwing altijd duur is. Toch zijn er een aantal tips waardoor je kunt besparen op je verbouwing.

Budget

Bepaal als eerste wat je budget is wat je kan investeren in de verbouwing van het huis. Zet hierin ook gespecificeerd wat je waaraan kunt besteden. Vraag voor alle werkzaamheden offertes op bij verschillende bedrijven, zodat je kunt vergelijken. Blijkt iets toch duurder uit te vallen dan je had begroot? Zorg dan dat je ergens anders deze kosten bespaart. Zo kun je bijvoorbeeld het aanpakken van de tuin uitstellen of een hekwerk plaatsen van Adéquat in plaats van een dure schutting.

Subsidies

Bij het verbouwen van een huis ga je vaak het huis ook verduurzamen. Dat betekent dat je waarschijnlijk in aanmerking komt voor subsidies omdat ons land het verduurzamen van woningen graag wil stimuleren. Deze zijn vaak landelijk bepaald, maar kunnen ook per gemeente verschillen. Check op internet eenvoudig en snel voor welke subsidies je in aanmerking komt.

Hergebruik materialen

De materialen die je nodig hebt voor de verbouwing, bepalen uiteraard voor een groot deel de kosten. Door materialen te hergebruiken of tweedehands materialen te kopen bespaar je flink op de kosten. Een hoop spullen zijn door wat restauratie of een likje verf nog prima te gebruiken, bijvoorbeeld deuren, tegels of balken. Let er wel op dat de materialen nog een flink aantal jaren mee moeten gaan.