Elementen die niet mogen ontbreken in een stoer interieur

Ga je binnenkort verhuizen, of ga je jouw huidige woonkamer een upgrade geven en ben je op zoek naar een stoer interieur? Dan zijn er een aantal elementen die zeker niet mogen ontbreken in jouw woning. Bij een stoer interieur werk je voornamelijk met zwarte en betonlook kleuren met grove en grote meubels. Het neigt een beetje naar een moderne uitstraling. Benieuwd hoe je dat doet? We geven je in dit artikel graag wat tips hoe je een stoer interieur kunt creëren. 

Stoere lampen

Er zijn tegenwoordig enorm veel stoere lampen te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld boven de eettafel stoere fabriekslampen ophangen en boven de televisie kun je zwarte inbouwspots monteren. Zwarte inbouwspots hebben een strak, stijlvol en modern design en zijn eigenlijk onmisbaar in een stoer interieur. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog kijken naar een stoere vloerlamp. Een ding is zeker, je zult er niet snel op uitgekeken zijn. 

Industriële meubels

Bij een stoer interieur horen industriële meubels. Tegenwoordig zie je deze meubels steeds vaker terugkomen in veel woonkamers. Het voordeel van stoere meubels is dat deze makkelijk te combineren zijn met andere interieurstijlen. Bij stoere en industriële meubels kun je denken aan robuuste en onafgewerkte eetkamerstoelen, een industriële fauteuil die fungeert als echte blikvanger en een robuuste bank. Let er bij de bank op dat deze er niet alleen mooi en stoer uitziet, maar ook lekker zit. Bij stoere banken kun je denken aan cognackleurige banken die de ruwe en afgewerkte uitstraling versterkt.   

Stoere materialen

Om een stoere en industriële look te creëren in jouw woonkamer is het belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste materialen. Probeer ook de juiste balans te vinden. Typerend voor een stoer interieur is bijvoorbeeld metaal. Metaal zie je dan ook veel terugkomen bij meubels. Voornamelijk in het onderstel. Daarnaast kun je ook gebruik maken van baksteen en leer. Leer kun je bijvoorbeeld laten terugkomen in de bank. 

Industriële accessoires

Het is belangrijk dat je accessoires in de woonkamer plaatst, want anders kan een stoer en industrieel interieur er erg somber uit zien. Probeer door middel van accessoires wat warmte toe te voegen aan de woonkamer. Waar moet je dan aan denken? Lampen bijvoorbeeld. Maar ook kussentjes, kleden of een kleurtje op de muur om iets meer warmte te creëren. 

Succes!

We hopen dat je iets gehad hebt aan onze tips om een stoer interieur te creëren en wensen jou heel veel succes!