Goede voornemens? Zo houd jij je gezonde voornemens langer vol!

Ben je bezig met het maken van goede voornemens voor 2021? Wil je dit jaar gezonder gaan eten? Door kleine stapjes en handige tips is de kans groter dat je je goede voornemens volhoudt.

Veel Nederlanders hebben goede voornemens voor het nieuwe jaar. Vaak is dit afvallen, meer sporten of iets doen voor de maatschappij of het milieu. Dit is een mooi doel. Echter, veel Nederlanders zetten deze goede voornemens alweer snel aan de kant. Om je goede voornemens goed te kunnen volhouden, heb je aardig wat doorzettingsvermogen nodig. Hieronder vind je tips die je hierbij kunnen helpen.

Realistisch doel

Om je voornemens vol te kunnen houden is het belangrijk om een realistisch doel te stellen. Houd het klein, want hoe groter de verandering, hoe moelijker het vol te houden. Denk bijvoorbeeld aan het verwisselen van je ontbijt. Als je niet ontbijt is het een goed idee om voortaan te gaan ontbijten. Als je ontbijt met brood kan je dit bijvoorbeeld vervangen voor havermout of fruit. Je kan ook kiezen voor een andere eetwissel. Begin bij een ding en bouw het vanuit daarop naar grotere veranderingen.

 Maak gezond eten leuk

Vaak hebben mensen een negatief idee bij gezond eten. Ze denken vaak dat gezond eten duurder is dan ongezond eten en dat gezond eten minder lekker is. Niets in minder waar. Groentes zijn namelijk erg goedkoop, het kost alleen net wat meer moeite om te bereiden. Daarnaast hoeft gezond eten helemaal niet minder lekker te zijn. Ga opzoek naar lekkere recepten en deel deze met vriendinnen. Wanneer je je inspiratie deelt, word je steeds enthousiaster. Maak daarnaast gezond eten ook leuk. Bouw een eigen moestuintje of zorg ervoor dat het eten er aantrekkelijk uit ziet met kleur en opmaak. Denk bijvoorbeeld aan lekkere smoothies in coconut bowls. Dat wil toch iedereen. Maak de smoothie in de coconut bowl af met voedende zaden en je krijgt bijna het gevoel alsof je op een tropisch eiland zit.

Wanneer je plezier krijgt in gezonder eten én dit met andere kan delen, ga je je voornemen gegarandeerd lang volhouden. Good luck!