Hip hexagon – zeshoekige mozaïek voor elk interieur!

Gek op mozaïek? Wij ook! Deze kleine tegels frissen elke ruimte op en voorzien jouw interieur van een subtiel en toch fraai detail. Als je op zoek bent naar mozaïek, heb je vast al gemerkt dat het aanbod enorm is, met tegels in allerlei kleuren, vormen en formaten. Wij zijn met name favoriet van de hexagon tegels: speelser dan vierkant, maar strakker dan rond. De ene hexagon tegel is echter de andere niet, want de ene kan bijvoorbeeld wel op de vloer, de andere alleen op de wand. In deze blog lees jij daarom alles wat je moet weten over hexagon mozaïek! 

The Mosaic Factory

Wanneer je op zoek gaat naar mozaïek, is de kans groot dat je bij The Mosaic Factory uitkomt. Dit merk heeft een bijzonder uitgebreid assortiment mozaïek, in alle denkbare vormen en kleuren. Hun mozaïek is verdeeld over verschillende collecties, waarbij elke collectie zich kenmerkt door een bijzondere eigenschap van de tegel. De London-collectie van TMF heeft bijvoorbeeld mozaïek die geschikt is voor op de vloer, terwijl de Amsterdam-collectie uitsluitend glasmozaïek bevat. In veel van deze collecties zijn ook hexagon tegels terug te vinden, in diverse formaten, kleuren en afwerkingen.  

De keuze is reuze

The Mosaic Factory heeft hexagon mozaïek in drie van hun collecties. De Valencia hexagon mozaïek is gemaakt van gerecycled glas en daarom erg duurzaam. Deze mozaïek is beschikbaar in een mix van matte en glanzende tegels, waarbij de glanzende mozaïek een prachtig effect geeft wanneer het licht erop schijnt. De Barcelona-collectie bevat hexagon mozaïek in drie formaten, in allerlei prachtige kleuren. Denk daarbij aan unikleuren, maar ook aan trendkleuren, zoals marmer, brons en pasteltinten. De London-collectie heeft hexagon tegels in twee formaten, in verschillende kleuren én patronen. Zo kun je zelfs kiezen voor hexagon mozaïek met een bloemenpatroon. 

Toepassingsmogelijkheden

De juiste keuze qua tegel is natuurlijk afhankelijk van je smaak, maar ook van waar je de mozaïek wil toepassen. Als je op zoek bent naar hexagon mozaïek voor op de vloer, kun je het beste kiezen voor de London hexagon tegels. Deze hebben namelijk een antislip-laag en zijn daarom heel geschikt als vloertegel. De matte varianten uit de Barcelona- en Valencia-collecties kunnen ook op de vloer, maar dan alleen in ruimtes waar weinig of met blote voeten gelopen wordt. De overige hexagon tegels kunnen op elke soort wand, waar ze gegarandeerd een trendy toevoeging aan jouw interieur zijn!