Hoe kies ik de meest inspirerende vergaderlocatie?

Een inspirerende vergaderlocatie is tegenwoordig essentieel om een vergadering of congres effectief en motiverend te laten werken. Want een vergaderlocatie die niet inspirerend is maakt een vergadering snel heel saai. Hierdoor verliezen je collega’s snel de focus die hard nodig is. En dat kan is zonde van iedereens tijd. Daarom is de locatie van vergaderen van groot belang voor de resultaten op de werkvloer. Wij leggen je uit hoe je de meest inspirerende vergaderlocatie vindt.

Locatie met het juiste licht

Lichten die te fel staan in de vergaderzaal kunnen zeer irriterend werken. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de verlichting in de zaal. Dat niet alleen. Een natuurlijk lichtinval heeft een positief effect op de concentratie, energie en gezondheid van de deelnemers.

Frisse lucht

Het is keer op keer wetenschappelijk bewezen dat het extreem gezond is om af en toe even naar buiten te gaan. Daarom zou je als planner moeten kijken naar meeting rooms met directe toegang tot een tuin of groene omgeving. Nog beter zou het zijn voor de energie en motivatie als de hele vergadering buiten plaatsvindt, maar dat laat het weer in Nederland niet altijd toe.

Schakel naar informele setting

Na de vergadering zou je kunnen kijken naar mogelijkheden om samen te dineren, te borrelen of een gezellige teambuildingactiviteit te doen. Het beste zou zijn als dit direct op de vergaderlocatie zelf zou kunnen. Je beloont de vergaderleden niet alleen, maar het draagt ook nog in zeer positieve zin bij aan de werksfeer, samenwerking en dus de productiviteit op de werkvloer.