Hoe krijg je meer kleur in je interieur?

De donkere dagen komen er weer aan! Het groen is van de bomen, het is eerder donker en later licht. Veel mensen worden een beetje minder gelukkig door het gebrek aan licht en kleur. Dus breng haal je kleur en licht naar binnen. Hoe? Met een (kleine) make-over van je interieur.

Met kleur laat jij je interieur weer stralen. Bovendien krijgen veel mensen extra energie van vrolijke kleuren. Alle reden dus om wat kleur in huis te halen. Dat kun je groots aanpakken door de muren te schilderen of behangen, maar je kunt er ook voor kiezen accenten in kleur aan te brengen. 

Bijvoorbeeld met kleurrijke plaids die je over stoelen en banken drapeert. Daar kun je ook nog eens lekker warm en gezellig in kruipen tijdens de koude winterdagen. Een kleurrijk vloerkleed is ook een optie. Lekker warm aan je voeten en je hebt een mooi deel van een ruimte extra kleur gegeven. Daarnaast zijn accessoires zoals vazen, onderzetters of een schilderij een echte oppepper van een interieur.

Voordeel van een vloedkleed, accessoires en plaids is dat je ze makkelijk uit je interieur kunt halen als de dagen weer lichter worden en ze naar zolder brengen voor het volgende donkere seizoen. Het is een eenvoudige en niet-permanentie manier om een ruimte een make-over te geven.

Wil je wat extra, subtiel kleurrijk licht in een ruimte? Kies dan voor gele gordijnen! Gele raamdecoratie, zoals vitrage of overgordijnen, geven een ruimte een zonnige uitstraling. Bovendien houden ze de felle zon buiten op heldere winterdagen.

Kleuren waar je vrolijk van wordt

Oranje

Oranje wordt vaak geassocieerd met vrolijkheid en feest. Het is een inspirerende, stimulerende kleur waar je actief van wordt.

Rood

Rood is de kleur van passie. Het een warme en krachtige kleur, die ook gebiedend kan zijn als je kiest voor een heel felle tint (denk maar aan een verkeersbord).

Blauw

Blauw staat voor vertrouwen en helderheid en zorgt voor eenheid in een ruimte. We denken bij blauw vaak aan de zee en de lucht. Helder blauw is opwekkend en stimulerend.