Hoe richt je creatief je nagelsalon in

Je nagelstudio is een plek waar je veel tijd door zal gaan brengen. Ook is de salon het visitekaartje van je bedrijf. Het is daarom belangrijk dat je nagelsalon leuk én efficiënt ingericht is. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je last krijgt van je rug of luchtwegen. Een professionele werktafel met stofafzuiging kan dan ook niet ontbreken. Echter als je net begint en nog niet zoveel klanten hebt kun je ervoor kiezen om tijdelijk met een goedkopere tafel van bijvoorbeeld de Ikea te beginnen. Het is hierbij wel erg belangrijk dat je werkhoogte correct is om problemen te voorkomen. De juiste werkhoogte heb je als je ellebogen tijdens het werken een rechte lijn van 90 graden vormen. Met nagelproducten van Urban Nails kun je je werkbank een professionele uitstraling geven.

Sfeerverlichting

Om je nagelstudio creatief en huisseling in te richten kun je gebruik maken van sfeerverlichting. Val echter nooit voor de verleiding van het gebruiken van echte kaarsen. Vanwege alle ontvlambare stoffen waarmee je werkt in een nagelstudio is dit erg gevaarlijk. Bovendien haen echte kaarsen ook nog eens veel zuurstof uit de ruimte. Geurkaarsen zijn ook geen optie omdat de geur hiervan zich gaat mengen met de chemische luchtjes in je nagelstudio. Het beste is dan ook om een leuke houder te kopen en hier een nep waxinelichtje in te doen. Het staat gezellig, en door de houder ziet niemand dat er geen echt waxinelichtje in zit. Ook kun je mooie nagelproducten van Urban Nails kopen om de sfeer te verhogen.

Zorg voor goede ventilatie

Bij de inrichting van je nagelsalon is het erg belangrijk dat je zorgt voor goede ventilatie. Als nagelstyliste ben je namelijk de hele dag in de weer met chemische producten die je luchtwegen kunnen aantasten. Het is dus zeer belangrijk om je nagelstudio goed te ventileren. Zet bijvoorbeeld regelmatig je ramen open om alles goed te laten doortochten. Wat ook goed helpt is een afgesloten prullenbak. Zo voorkom je dat de geur van chemische afvalproducten zich verspreidt door je studio.