Hoe zorg je voor een georganiseerde hal

De hal van een huis is vaak een van de meest rommelige ruimtes in de woning. Losliggende schoenen, jassen en andere spullen. Veelal komt dit door kinderen die na het thuiskomen de rugzak, jas en schoenen uitdoen en zomaar weglopen. Het is natuurlijk zonde als de hal niet mooi is, want het is de eerste ruimte waar jij en je visite binnenkomt. Het is daarom goed om net zoveel aandacht aan de hal te geven als je geeft aan de woonkamer, badkamer, keuken en slaapkamer. Hoe zorg je nu voor een opgeruimde en georganiseerde hal? Dat leggen we je met een aantal tips verder uit.

Meubel speciaal voor de hal

Er zijn een aantal meubels die je online of in de winkel kan krijgen die speciaal gemaakt zijn voor de hal. Deze meubels zorgen voor gemak en opbergruimte.

De kapstok

Het meest bekende meubelstuk is de kapstok. Een kapstok is ideaal om de jassen, sjaals, mutsen of hoeden aan op te hangen. Toch wordt er wel één grote fout gemaakt met het gebruik van een kapstok. Veel mensen hebben namelijk jassen en andere items hier aan hangen die niet of nauwelijks in die periode wordt gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan winterjassen terwijl het midden zomer is. Onnodig natuurlijk om deze in de hal op te hangen. Daarbij zorgt het ervoor dat je minder opbergruimte hebt voor de items die je wel nodig hebt. Om minder ruimte in beslag te nemen is het ook een aanrader om niet te kiezen voor een staande kapstok, maar een wandkapstok aan te schaffen. Dit kunnen alleen haakjes zijn, maar er zijn ook mooie wandkapstokken met haakjes en een legplank.

De schoenenkast

Een ander veel voorkomende oorzaak van een rommelige hal is de losliggende schoenen. Veelal van kinderen, maar volwassenen kunnen er ook wat van. Bij binnenkomst worden de schoenen snel uitgedaan en gaat men snel naar de woonkamer of andere ruimte. Om losliggende schoenen te voorkomen is het een aanrader om een schoenenkast of schoenenrek aan te schaffen. Een schoenenkast of schoenenrek zorgt voor voldoende opbergruimte, een nette hal en beschermt daarbij je schoenen tegen beschadiging. Helemaal ideaal is de schoenenkast waar je op kan zitten. Hier zit een kussentje op de kast waar je dus ook makkelijk je schoenen aan en uit op kan doen.

De garderobekast

Zoek je echt naar veel opbergruimte en is dit ook nodig omdat je met veel mensen thuis zit? Dan is een garderobekast een goede toevoeging aan de hal of gang. Deze kasten nemen ruimte in beslag, maar zorgen ook voor zeer veel opbergruimte. Hier kan je jassen, tassen, schoenen en vele andere artikelen in kwijt. Deze artikelen zie je dan ook niet, omdat je een garderobekast kan sluiten met een deur. Zo zorg je voor een zeer nette hal, want alle items zijn opgeborgen achter de deuren van een garderobekast.

Kies voor lichte kleuren

Om een hal groter en ruimer te laten lijken is het handig om te kiezen voor zoveel mogelijke lichte kleuren. Donkere kleuren, zoals zwart, zorgen er namelijk voor dat een ruimte kleiner zal lijken. Probeer daarom zoveel mogelijk daglicht te krijgen in de hal en voor lichte kleuren op de muur te kiezen. Als je heel erg houdt van donkere kleuren, dan kan je dit natuurlijk laten terugkomen in de kleinere items in de hal. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte wandkapstok.