Houten tuintafels voor komende zomer

Nu de lente en de zomer weer voor de deur staan, heeft iedereen ontzettend veel zin om naar buiten te gaan. De kriebels om lekker in de tuin te zitten, beginnen weer te komen. We willen genieten van onze tuin en daarvoor moet deze zo snel mogelijk weer helemaal klaar zijn. In de winter besteedt iedereen toch minder tijd aan de tuin waardoor er vaak toch wat werk verzet moet worden om de tuin gereed te maken voor de lente en de zomer.

Je kunt ervoor kiezen om alleen nieuwe planten, bloemen of verlichting te kopen en zo je tuin opnieuw in te richten. Maar als je je tuin echt een nieuwe uitstraling wilt geven, dan is dit hét moment om te gaan kijken naar een nieuwe tuintafel en de komende jaren extra te genieten van jouw tuin! Het is natuurlijk fijn om een mooie tafel met heerlijke stoelen in de tuin te hebben staan. Of je nou ‘s ochtends comfortabel wilt genieten van een bakje koffie of thee en de krant of tijdens warme zomeravonden van een hapje en een drankje met vrienden. Met een nieuwe tuintafel is het allemaal mogelijk!

Kies voor een houten tuintafel

Als je op zoek gaat naar een nieuwe tuintafel dan kom je er al snel achter dat je veel keuzes moet maken. Zo kun je onder andere kiezen uit veel verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld hout. Een houten tuintafel doet echt iets met je tuin! Vanwege de natuurlijke en rustige uitstraling past dit materiaal vrijwel in elke tuin. Kan jouw tuin wel een nieuwe tuintafel gebruiken? En denk je na over het aanschaffen van een houten tuintafel? Wij hebben een aantal punten voor je op een rijtje gezet.

Natuurlijke uitstraling

Al jaren behoort het gebruik van natuurlijke materialen op het gebied van interieur tot een echte trend en dit zal niet snel veranderen. Een houten tafel geeft jouw tuin een natuurlijke uitstraling en past bij vele soorten tuinstoelen en kussens. Zo kun je met een houten tuintafel jouw tuin verschillende looks geven: van landelijk tot modern en van industrieel tot strak. Met een houten tafel kun je veel kanten op, maar de natuurlijke uitstraling blijft altijd terug komen!

Duurzaamheid

De laatste jaren is duurzaamheid een grotere en belangrijkere rol gaan spelen in ons dagelijks leven. We hechten er steeds meer waarde aan om de impact, die we zelf hebben op het milieu, te verkleinen. Dit geldt ook voor het kopen van een nieuwe tuintafel. Neem bijvoorbeeld een tafel gemaakt van teakhout. Deze tafel is erg duurzaam en als je de tafel goed behandeld, dan gaat hij ook weer een tijdje mee. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee!

Onderhoud

Als je een mooie houten tafel hebt uitgekozen, is het aan te raden om de tafel goed te onderhouden! Een kleine moeite, maar wel ontzettend belangrijk. Hout verkleurt snel wanneer het niet behandeld en bijgehouden wordt. Door het regelmatig te onderhouden, houd je je nieuwe tuintafel zo mooi mogelijk.