In het buitenland kiezen voor een nieuwbouw woning of een bestaande woning?

Ga je verhuizen naar het buitenland? Dan heb je in de basis de keuze uit een nieuwbouw woning of een bestaande woning. Beide soorten woningen beschikken over hun eigen voor- en nadelen en deze gaan we in dit blogartikel voor je behandelen. Ontdek het direct en lees snel verder voor meer informatie.

De voordelen van nieuwbouw in het buitenland

De voordelen van nieuwbouw woningen zijn in veel landen hetzelfde, dus of je nu bijvoorbeeld op zoek bent naar nieuwbouw woningen in Alicante of bijvoorbeeld in Griekenland, in de meeste gevallen zal je kunnen rekenen op dezelfde voordelen. Eén van de belangrijkste voordelen is dat de woning natuurlijk volledig nieuw is en dat je deze vaak (tot op zekere hoogte) naar eigen smaak zal kunnen inrichten.

Ook zijn nieuwbouw woningen over het algemeen van hogere kwaliteit en zijn deze bijvoorbeeld beter geïsoleerd. Ondanks dat deze woningen dus vaak hoger geprijsd zullen zijn kan je rekenen op lagere vaste kosten, waardoor je meer geld overhoudt voor de leuke dingen in het leven.

Tot slot kan je rekenen op garantie bij veel nieuwbouw woningen. Mochten er dan ook zaken in deze garantieperiode defect raken worden deze kosteloos gerepareerd. Ideaal toch?

Nadelen nieuwbouw woningen in het buitenland

Eén veel gehoord nadeel van nieuwbouw woningen zijn natuurlijk de kosten. Vooral wanneer je op zoek gaat naar een tweede woning zal je rekening moeten houden met een dubbele hypotheek. Aan de andere kant is het weer mogelijk om deze woningen te verhuren wanneer je hier bijvoorbeeld niet aanwezig bent. Hierdoor wordt het mogelijk om dit nadeel toch weer om te toveren tot een voordeel.

Een ander belangrijk nadeel van de nieuwbouw woning in het buitenland is dat het belangrijk is om te controleren of alle juridische zaken goed op orde zijn. Veel mensen vergeten dit nogal eens, waardoor ze in een later stadium met enorme problemen opgezadeld zitten. Dit is dan ook precies de reden dat wij iedereen aanraden om al deze belangrijke zaken grondig te controleren en neem hier dan ook altijd een professional voor in dienst.

Voordelen bestaande bouw buitenland

Bestaande bouw is ten opzichte van nieuwbouw natuurlijk een stuk voordeliger. In landen zoals Spanje of Griekenland is het mogelijk om voor een relatief laag bedrag een bestaande woning te kopen. Deze woningen zijn dan ook prima investeringen en daarnaast heb je de keuze uit een groot en divers aanbod. Ook zullen de woningen vrij snel te betreden zijn, waardoor je binnen no-time kunt genieten van je nieuwe woning in het buitenland.

Nadelen bestaande bouw buitenland

Eén van de meest gehoorde nadelen van bestaande bouw in het buitenland is dat deze woningen over het algemeen redelijk verouderd zijn. Dit kan je bijvoorbeeld zien in de kwaliteit van de constructie, maar bijvoorbeeld ook in de energiezuinigheid. Ook zal je rekening moeten houden met terugkerende onderhoudskosten.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er zowel een nieuwbouw als bestaande bouw belangrijke voor- en nadelen verbonden. De keuze die je gaat maken is dan ook veelal afhankelijk van je eigen situatie en probeer alle voor- en nadelen dan ook zorgvuldig te overwegen.