Inspiratie voor je thuiskantoor

Inspiratie voor je thuiskantoor

We werken nog steeds vanuit huis en het vooruitzicht is dat dat nog een tijdje zo blijft, zelfs als het niet meer aanbevolen zou worden wegens de pandemie. Daarom verbouwen steeds meer mensen een ruimte in huis om tot thuiswerk plek. In het begin was hel nog wel leuk om aan de keukentafel te zitten of af en toe te werken vanaf de bank. Maar ik denk dat steeds meer mensen behoefte hebben aan een specifieke plek, waar je alles neer kan leggen na werktijd en met het sluiten van de deur ook de werkdag af kunt sluiten.

De meubels

Als je altijd aan de keukentafel hebt gezeten en nog niks hebt voor je thuiskantoor zijn de belangrijkste items die je nodig hebt een bureau en een bureaustoel. Omdat nieuwe ergonomische kantoormeubelen best duur kunnen zijn is mijn eerste tip om te zoeken naar tweedehands kantoormeubelen en specifiek naar een tweedehands ergonomische bureaustoel. Dit kan je een hoop geld besparen en zo heb je met hetzelfde budget als een goedkope stoel, een betere maar ergonomische stoel. Als je toch bij het begin moet beginnen met inrichten raad ik aan om meteen een zit sta bureau aan te schaffen. Hier ga je veel baat bij hebben als je anders vele dagen na elkaar moet zitten. Wat je verder nodig hebt in kantoor ligt aan de werkzaamheden. Maar denk vooral aan veel kladpapier, pennen, mapjes en tabjes, een printer en misschien zelfs een papier versnipperaar.

De inrichting

Wanneer je alle meubels hebt kun je gaan inrichten. Het is natuurlijk erg makkelijk om je bureau tegen een muur te zetten, je stoel aan te schuiven en ermee klaar te zijn. Maar je kunt ook proberen om een meer creatieve inrichting te creƫren. Zet het bureau tegen het raam om lekker veel licht op je bureau te krijgen. Vind je het uitzicht te veel afleidend zet het bureau dan eens midden in de kamer met je rug naar het raam. Dat geeft meteen de sfeer alsof je de baas bent en je deur goed in de gaten moet kunnen houden zoals in films en series.