Je huis warm houden? 3 tips!

Een mooi huis hebben is iets wat iedereen wilt. Het is echter zonde als je huis niet comfortabel is om in te wonen, omdat het je bijvoorbeeld niet kan beschermen tegen koud weer. Een vloerplaat houtkachel en vloerverwarming zijn dus dingen die je echt nodig hebt om te voorkomen dat er te veel kou in huis komt. Daarnaast kun je de muren van je huis isoleren. Laten we hier eens dieper op ingaan.

Houtkachel compleet met vloerplaat

Een houtkachel is het belangrijkste wat je nodig hebt om je huis warm te houden. Veel mensen denken dat ze het nooit meer koud zullen hebben met een houtkachel en genoeg hout. Je hebt echter de juiste accessoires nodig. De eerste is de vloerplaat. Stook nooit hout zonder vloerplaat. De vloerplaat is er, net als andere onderdelen van je houtkachel, om ervoor te zorgen dat je houtkachel zo efficiënt mogelijk kan werken. Je hebt een vloerplaat nodig om je vloer te beschermen tegen krassen, rondvliegende vonken en brand. Dit is dus zeker een must-have!

Muur isolatie

Daarnaast wil je je huis isoleren, omdat het alle warmte binnenhoudt. Je kunt een professional inhuren om schuim in eventuele scheuren of gaten in je muren te spuiten. Het is belangrijk dat ze weten hoeveel van elk type spuitschuim ze moeten gebruiken. Teveel isolatiemateriaal kan voor problemen zorgen, zoals schimmel- en meeldauw groei in je muren en plafond. De meest bekende vorm van isolatie is spouwmuurisolatie. Je kunt de muur vanaf binnen isoleren, maar ook vanaf buiten en tussen de binnen en buiten muur.

Vloerverwarming

Het volgende dat je nodig hebt is vloerverwarming. Vloerverwarming is een ideale manier om de warmte gelijkmatig over je leefruimte te verdelen. Conventionele verwarmingsmethoden zoals radiatoren of plintverwarmers zijn niet zo efficiënt om je ruimte warm te houden, omdat ze afhankelijk zijn van direct contact met de vloer en hotspots kunnen creëren in een deel van je ruimte. Vloerverwarming maakt je huis ook energiezuiniger omdat het minder energie verbruikt om hetzelfde resultaat te krijgen als andere verwarmingsmethoden. Met de bovenstaande tips blijf jij deze winter lekker warm!