Je slaapkamer opleuken doe je zo!

De slaapkamer is natuurlijk de ruimte waar je iedere ochtend in ontwaakt. Om het ontwaken zo aangenaam mogelijk te laten verlopen dien je volledig tevreden te zijn met hoe de slaapkamer eruit ziet. Het is namelijk geen lekker begin van je dag als je je iedere dag opnieuw stoort aan een bepaald aspect van de slaapkamer. We kunnen je dan ook aanraden om ontevredenheden in de slaapkamer zo snel mogelijk op te lossen. Het kan natuurlijk voorkomen dat je niet helemaal tevreden bent, maar de vinger niet op de zere plek kunt leggen. Daarom geven we je in deze blog enkele inspiratievolle tips die je kunnen helpen bij het opleuken van je slaapkamer!

Behangen

Als je een grote aanpassing in de slaapkamer wilt doen, dan kunnen we je aanraden om de muren onder handen te nemen. We zien de laatste tijd steeds meer mensen verven, maar het behang slaapkamer mag ook zeker niet vergeten worden! Behang geeft je namelijk een onbeperkt aantal mogelijkheden als het gaat om uitstraling van de muur. Je kunt kiezen voor alle denkbare patronen, kleuren en motieven. Hierdoor vind je altijd een behang dat past bij wat jij zoekt. Daarnaast kun je ook kiezen voor een heel persoonlijk behang. Je kunt bijvoorbeeld een foto van jezelf, of je gezin middels fotobehang op de muur aanbrengen. Wanneer je hier geïnteresseerd in bent kun je de mogelijkheden op fotobehang.com eens bekijken!

Gordijnen

De gordijnen zijn erg belangrijk in een slaapkamer. Dit komt omdat ze er altijd hangen en zich daarnaast ook altijd op ooghoogte begeven. Hierdoor kun je niet om de gordijnen heen. Het mooie van gordijnen is dat je deze zelf aan de gordijnrail kunt ophangen. Hierdoor kun je verschillende gordijnen hebben en hier af en toe mee variëren. Door de gordijnen een beetje te behandelen als een dekbedovertrek kun je eens in de zoveel tijd de uitstraling van de slaapkamer volledig veranderen! Het enige nadeel is dat gordijnen natuurlijk vrij prijzig zijn en een hoop ruimte innemen. Doe dit dan ook alleen als je hier de ruimte voor hebt en probeer het aantal beperkt te houden.