Je vloer beschermen met stoelpootbeschermers

Nieuwe woning of oude woning, iedereen wil zijn of haar vloer beschermen. Vooral als je een houten vloer hebt is dit erg belangrijk. Je kunt natuurlijk altijd krassen voorkomen door bijvoorbeeld deuren te beschermen of matten neer te leggen, maar er zijn ook andere manieren om je vloer te beschermen. Eén van die manieren is door stoelpootbeschermers te gebruiken!

Hoe zien stoelpootbeschermers er uit?

Stoelpootbeschermers zijn er in alle soorten en maten. Voor iedere stoel, kast of ander meubelstuk is wel een geschikte beschermer te vinden. Vooral voor de keukentafel en stoelen kan het erg handig zijn om stoelpootbeschermers te gebruiken. Deze beschermen je vloer niet alleen tegen krassen, maar ook tegen vlekken en andere schade.

Stoelpootbeschermers zijn gemaakt van verschillende materialen. Vooral rubberen soorten zijn populair, omdat deze goed bestand zijn tegen krassen en vlekken. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel gemakkelijk aan te brengen. Vooral voor houten vloeren zijn deze beschermers erg fijn. Zo kun je zonder zorgen de stoelen verschuiven. 

Voor laminaat- of tegelvloeren kun je het beste kiezen voor een viltsoort. Deze zijn steviger en minder gevoelig voor schade. Vind je deze soorten niet mooi? Dan zijn er ook varianten zoals meubelwielen.

Hoe gebruik je de stoelpootbeschermers?

Stoelpootbeschermers zijn erg gemakkelijk aan te brengen. Je plaatst ze simpelweg onder de poten van je stoel, kast of ander meubelstuk. Vooral bij grote meubels is dit erg handig. Je hebt geen schroeven of andere gereedschappen nodig om de beschermers aan te brengen. Ze zijn vaak voorzien van klittenband of plakband, waardoor ze goed blijven zitten.

Stoelpootbeschermers hoeven niet per se alleen onder stoelen te worden geplaatst. Je kunt ze ook bij andere meubels gebruiken. Vooral bij kasten is dit een goed idee, omdat kasten vaak erg zwaar zijn en daarom krassen kunnen veroorzaken als je ze verschuift. Je kunt dan het beste kiezen uit vloerglijders. Dat zijn voornamelijk viltjes van teflon, vilt of nylon. Deze hebben vaak een plakkende kant en de glijdende kant. Hiermee kun je de kast makkelijk verschuiven en voorkom je nare krassen op je vloer.

Ook als je een nieuwe woning hebt, is het raadzaam om stoelpootbeschermers aan te schaffen. Vooral als je een prachtige houten vloer hebt, wil je die natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Voor iedere stoelpoot of meubelstuk is er een passende beschermer. Zo kun je lang genieten van een nette en mooie vloer zonder krassen of andere beschadigingen.