Je woning opknappen zonder veel geld uit te geven

Regelmatig onderhoud bespaart je niet alleen geld op lange termijn door grote reparaties te voorkomen, maar de manier waarop je huis eruitziet heeft ook invloed op je humeur en geestelijk welzijn. Dus ziet je huis er een beetje moe uit? Is het hoogstens tijd voor een nieuwe look? Dan kun je aan de slag gaan met deze kleine aanpassingen! Natuurlijk willen we allemaal goedkoop wonen, dus we hebben zeker rekening gehouden met je budget tijdens het samenstellen van deze lijst.

Opruimen en organiseren

Goed opruimen en orderenen kan een groot verschil maken voor de uitstraling van een kamer. Minder rommel zal je kamer namelijk openen en opfleuren, voordoor het (en jij) een meer ontspannen en vredig gevoel krijgt. Geef het ook nog eens een grondige reiniging waarbij je de meubels, tapijten en gordijnen niet overslaat, en je huis zal er als nieuw uitzien!

Voeg een verflaag toe

Als je budget hebt voor slechts één ding, dan is het overwegen van een nieuwe laag verf zeker een goed idee. Dit kan namelijk een kamer volledig opfleuren, in plaats van alleen gedeelte. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een accentmuur te schilderen of alleen het houtwerk of plinten een nieuwe kleur te geven. Als we je een tip mogen geven, dan is dat petrol verf. We zijn er helemaal verliefd op!

Vervang je gordijnen of jaloezieën

Nieuwe raambekleding is een geweldige manier om een kamer een ‘facelift’ te geven zonder veel geld uit te geven. Je kunt kant-en-klare gordijnen of jaloezieën kopen, of bespaar nog meer geld door ze zelf te naaien!

Zorg voor genoeg licht

Het juiste type licht – veel daglicht en prachtig sfeerlicht in de avond – kan het algehele gevoel van je huis verbeteren. De beste manier om het licht in je huis te vergroten, is door de gordijnen te openen, je ramen schoon te maken en het licht binnen te laten. Dakramen zijn een andere redelijk goedkoper manier om het natuurlijke licht in huis te vergroten. Kies daarnaast een aantal mooie lampen uit en je bent klaar!