Knap de tuin op met nieuwe bestrating of tuintegels

Een nieuwe tuin laten ontwerpen of maken is altijd super leuk. Want wie wil er nu geen nieuwe tuin? Heerlijk kunnen genieten in een nieuwe tuin voor van de zomer. Je kunt een tuin laten aanleggen door hoveniers. Wanneer je dit gaat doen is het belangrijk dat je weet hoe de tuin eruit moet komen te zien. Laat daarom altijd van te voren een ontwerp maken. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over materialen en welke planten of bomen je gaat gebruiken. Welke tegels zijn het beste? Hieronder lees je er meer over.

Welke tegels zijn er?

Het hangt natuurlijk van je eigen smaak af voor welke tegels je gaat kiezen. Je hebt veel soorten, maten, kleuren en diktes wat het soms een beetje lastig kan maken. Daarnaast is het belangrijk dat je nadenkt over effici├źntie. Want een tegel die alsmaar vies wordt, vergt veel tijd aan onderhoud. Hieronder staan een aantal tuintegels onder elkaar en wat de voordelen en nadelen ervan zijn. 

Keramische tegels

De keramische tegels buiten zijn momenteel erg populair. Dit heeft te maken met de vele voordelen. Ze zijn namelijk in veel soorten, maten, kleuren en zelfs diktes te koop. Ze zijn slijtvast, kleurvast, krasbestendig door een nabewerking, zijn niet vatbaar voor groene aanslag en daarom onderhoudsvrij. Je hoeft ze alleen af en toe schoon te spuiten.

Waaltjes 

Deze tegels zie je veel terugkomen in de bestrating van Nederland. Daarnaast ook steeds vaker als terras, oprit of pad. De waaltjes hebben een rechthoekige vorm en zijn van beton gemaakt. Je kunt ze kopen in een getrommelde of strakke variant. De getrommelde variant geeft een klassieke uitstralen en de strakke een moderne uitstraling. Een nadeel kan zijn dat er snel onkruid tussen groeit.

H Klinkers

Deze betontegel is speciaal gemaakt voor zwaar gewicht. De tegels worden vaak gebruikt voor het dragen van vrachtwagens. Je ziet ze vaak bij parkeerplaatsen en opritten. De klinkers hebben de vorm van een letter H. Dat is waarom ze zo heten. 

Flagstones

Deze stenen zijn gebroken natuursteen tegels. Daardoor heeft iedere steen een andere vorm. De stenen worden veel gebruikt voor het maken van een terras. Het geeft een mooi natuurlijk effect. De stenen bestaan meestal uit kwartsiet, kwartzandsteen of leisteen.

Je ziet dat er veel keuze aan tegels en stenen zijn. Dat kan de keuze lastig maken, maar aan de andere kant heb je meer kans dat er een favoriet tussen zit.