Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn de beste keuze

De meeste huizen tegenwoordig zijn voorzien van kunststof kozijnen. Vaak hebben deze dubbel glas of zelfs meer lagen glas. Kunststof kozijnen worden bij nieuwbouwwoningen over het algemeen direct geplaatst, maar je kunt ook je bestaande houten kozijnen laten vervangen voor kunststof kozijnen. Of het nu voor een draaikiepraam is, een tuimelkozijn of voor vaste kozijnen. Je kunt kunststof kozijnen vinden in verschillende stijlen. Bijvoorbeeld modern, eigentijds of pastorie en landelijk. Ze hebben verschillende eigenschappen naast de stijl.

Modern

Kies je voor moderne kunststof kozijnen, dan kies je voor de dikst mogelijke laag glas. Dat houdt ook in dat je kiest voor de hoogst mogelijke isolatiewaarde. En betere isolatie kan je besparing opleveren op je energierekening. Deze kunststof kozijnen zijn zeer slank en ogen daardoor modern en strak. Ze zijn verkrijgbaar in vlakke of verdiepte profielen. De dikte van het glas in deze kozijnen is maximaal 54 millimeter. Deze optie heet Zendow#neo Premium.

Eigentijds

De Zendow#neo Standaard is vergelijkbaar, maar kan minder dik glas hebben met een maximale dikte van 48 millimeter. De isolatiewaarde is dan ook iets minder. Deze kozijnen zijn ook slank en te krijgen in vlak en verdiept profiel. Een andere optie voor de zogenaamde eigentijdse kunststof kozijnen is de Zendow. De maximale dikte van het glas is ook 48 millimeter. De profielen bij deze optie zijn elegant en afgerond in plaats van strak en smal.

Pastorie en landelijk

Kies je voor pastorie en landelijk als je stijl, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Qua isolatiewaarden zijn deze opties allemaal vergelijkbaar met de Zendow en Zendow#neo Standaard. Het verschil bij deze optie is hoe de ramen op elkaar aansluiten, bijvoorbeeld met meerdere vakken met glas of juist minder. De kleuren voor de kozijnen kun je zelf uitkiezen. Dit geldt natuurlijk ook voor de andere stijlen van de kunststof kozijnen. Zo maak je ze helemaal naar jouw wensen.