Lekker de tuin in voor deze klusjes

Nu het officieel zomer is heb je geen excuusjes meer om de volgende klusjes uit te stellen. En waarom zou je ook, want dit zijn enorm leuke klusjes, waarmee je enorm van je tuin gaat genieten deze zomer en nog vele zomers daarna. We geven je graag wat leuke tuin en bouw inspiratie.

De perfecte overkapping

Als je nog geen overkapping hebt, of hij aan vervanging toe is, kies dan meteen voor de perfecte overkapping. Een glazen overkapping bouw je tegen je huis aan. Zo loop je vanuit huis, meteen je overdekte terras op. Doordat het van glas is blijft het binnen in huis lekker licht. Met een glazen schuifdeur maak je de overkapping ook na de zomer bruikbaar. Voor tijdens de zomer installeer je veranda zonwering aan het glazen plafond. Zo kun je zelf bepalen of je in de schaduw wil zitten of veel licht door wil laten. Een ideale, multifunctionele overkapping dus. En makkelijk zelf in elkaar te zetten. Mocht je toch al tevreden zijn met je huidige overkapping is het trouwens ook mogelijk om glazen schuifdeuren in een bestaande overkapping te plaatsen. Zo kun je van jouw huidige overkapping ook een multifunctioneel wonder maken.

Een gezellige zitkuil

Altijd al iets speciaals in de tuin willen hebben? Waarom ‘bouw’ je geen zitkuil? Graaf een groot gat af. Deze kan vierkant, rechthoekig of rond zijn, net wat goed in jouw tuin past. Bekleed de bodem met grind en bouw een mooi muurtje langs de zijkanten. Plaats een vuurkorf in het midden en zet hier wat stoelen en banken omheen. Het is een hele klus, maar dan heb je wel een enorm sfeervol plekje om met vrienden om een vuurtje heen te zitten tijdens de heerlijke zomeravonden die er zeker gaan komen. Zorg natuurlijk wel dat je een systeem aanlegt en aandacht houd voor waterafvoer.