Matte muurverf: de ideale afwerking voor jou

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten verf op de markt: niet alleen kan je verf van verschillende fabrikanten kopen, ze zijn ook te verkrijgbaar in verschillende aantal liters, tientallen kleuren en ook nog eens verschillende glansgraden. Een glansgraad is zeer bepalend voor wat je gaat verven: het bepaalt immers de afwerking van bijvoorbeeld jouw muur of het plafond. Het is dus belangrijk dat je de juiste kiest aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren en wensen.

Weet je niet zo goed welke glansgraad het beste voor jou is? In dit blog leggen we je alles uit over het effect van matte muurverf en waarom het misschien ideaal kan zijn voor jouw verf plannen.

Alles over mat muurverf

Mat muurverf is geschikt voor mensen die een interieur willen creëren waar ‘gezelligheid’ centraal staat. Vele voorstanders van deze soort verf beweren dat mat muurverf daglicht verzacht en een sfeer van intimiteit creëert. Bovendien is een matte afwerking altijd trendy geweest, omdat het sober oogt door de natuurlijke kalk uitstraling.

Door de sobere en gezellige karakteristieken van matte muurverf wordt dit soort verf vaak gebruikt in ruimtes zoals een woonkamer, eetkamer of slaapkamers van volwassenen. Daarnaast is het ook een fijne keuze als je van plan bent een muur of meerdere muren van een kamer te herschilderen. Reden genoeg dus om een pot matte muurverf aan te schaffen! Er zijn verschillende merken van mat muurverf, maar een van de populairste is de Wijzonol muurverf mat. Check ook gelijk hun Wijzonol aanbieding voor als je krap bij kas zit: zo schaf een pot aan voor een mooi prijsje.

Veel mensen die ook hun woning modern hebben ingericht gaan vaak voor een likje matte verf. Het lijkt vaak dan net alsof de muur een blanco tekenpapier is, omdat een matte afwerking geen reflectie vertoont. Het voordeel van zo’n dergelijke afwerking is dat onregelmatigheden van muren of plafonds makkelijker te verbergen zijn dan met andere soorten verf. Voor deze reden wordt matte muurverf het meest gebruikt voor plafonds, maar het is in het algemeen een populaire keuze op het gebied van muurverf.