Mooie verlichting zorgt voor een fijn gevoel

Verlichting in huis geeft een fijn en goed gevoel. Vooral sfeer verlichting doet dat goed. Welke lamp je kiest en in welke stijl, hangt af van je eigen smaak. Er zijn veel verschillende soorten, kleuren, maten, vormen en stijlen lampen te koop. Je kunt voor iets heel simpels gaan, zoals een lampenkap, maar er zijn ook veel design lampen. Daarnaast zijn er vloerlampen, hanglampen, plafondlampen en nog veel meer. Ook kan een soort lichtbron verschillende sferen creëren. Een ledlamp geeft bijvoorbeeld weer een ander soort licht dan een gloeilamp of spotjes. Hieronder staan een paar voorbeelden van lampen die je woning kunnen opknappen.

Hanglampen voor verschillende ruimtes

Om je woning compleet te maken, is het een goede keuze om dezelfde soort lampen in verschillende ruimtes te gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een design hanglamp te kopen die je in de woonkamer, keuken en boven de eettafel kunt hangen. Zo heb je 3 verschillende ruimtes met dezelfde sfeer en verlichting. Een design hanglamp heeft vaak diverse ontwerpen, functies en lichteffecten. Dit kan een keuze soms erg lastig maken. Je kunt altijd advies of hulp vragen aan een lampen expert.

Verschillende hanglampen 

Vind je het lastig om een keuze te maken welke hanglamp je moet kiezen? Wil je graag wat meer weten over welke soorten hanglampen er allemaal zijn? Hieronder staan de soorten hanglampen op een rijtje.

  • Landelijke hanglampen: Deze lampen herken je aan de natuurlijke uitstraling. Ze zijn vaak gemaakt van hout, bamboe of touw. 
  • Moderne hanglampen: Deze lampen herken je aan de metalen gebogen frame of hebben een lampenkap gemaakt van glas. 
  • Industriële lampen: Deze lamp is momenteel een van de meest populaire lampen. Je herkent de lampen aan de zwart metalen look in combinatie met hout of glas. 
  • Klassieke hanglamp: De klassieke hanglamp geeft een echte warme sfeer en beleving aan de ruimte. De lamp heeft vaak een goud of brons frame in combinatie met glas. 
  • Vintage hanglamp: Vintage is een combinatie van retro en modern. Deze lampen zijn een echte eyecatcher en geven de ruimte een sfeervolle vintage uitstraling. De lampen hebben vaak meerdere lichtbronnen. 
  • Oosterse hanglampen: Deze lampen geven een mediterrane uitstraling. Je kunt de lampen in elke ruimte gebruiken. De lampen creëren een bohemian of Oosterse stijl in je woning. Perfect voor een Oosterse inrichting.

Dit waren een paar voorbeelden van hanglampen. Naast verschillende hanglampen heb je natuurlijk nog meer soorten lampen die je woning sfeervol en stijlvol maken.