Ontdek de tijdloze uitstraling van mangohout

Al sinds de middeleeuwen zijn houten meubels populair. Hele bossen zijn gekapt om eetzalen van kasteelheren in te richten. Tegenwoordig zijn we met zijn allen toch iets meer bezig met het behoud van natuur en milieu en willen we niet te veel bomen kappen om meubels te maken, maar toch willen we die meubels wel hebben. Van boekenkasten tot salontafels tot comfortabele stoelen, hout in huis is een must. En dan natuurlijk ook het liefst écht hout.

Hoe kom je aan meubels van hout die geen ecologische voetafdruk achterlaten? En welke meubels van hout zijn het mooist? Dat lees je in dit artikel.

Houten meubels met oog voor de natuur

Als je houten meubels wilt kopen maar de natuur zo min mogelijk wilt belasten, kun je het beste voor meubels van mangohout – bijvoorbeeld een mangohout-TV-meubel – gaan. Mangohout is een restproduct dat wordt gewonnen van bomen die eerst fruit hebben gedragen. Zodra er aan deze bomen geen fruit meer groeit, worden ze gekapt zodat de eigenaar van de boomgaard nieuwe kan planten. Vervolgens verkoopt de mangoboer het hout door. Lukt dat niet, dan wordt het ook wel verbrand. Op dat punt is het dus goed als zoveel mogelijk mensen mangohouten meubels kopen, want dan wordt er minder hout verbrand!

De kwaliteit van mangohout

Mangohout is een hardhoutsoort en is dan ook perfect voor het maken van industriële meubels. Het is goed bestand tegen slijtage en gaat jaren mee. Zelf kun je de levensduur verlengen door het hout regelmatig schoon te maken met een licht vochtige doek en agressieve schoonmaakmiddelen te vermijden. Het hout heeft een warme kleur die het een tijdloze uitstraling geeft. Daardoor passen mangohouten meubels bij zowel een moderne als klassieke inrichting.

Waar koop je meubels van mangohout?

Ben je op zoek naar de mooiste mangohouten meubels, zoals een eetkamerbank of eetkamerstoelen, of bijvoorbeeld een eettafel in de vorm ovaal van mangohout? Dan kun je terecht bij De Meubel Importeur. Hier vind je een uitgebreide collectie mangohouten meubels voor scherpe prijzen. De Meubel Importeur kan deze prijzen bieden omdat ze de meubels direct van de fabrikant naar jouw woonkamer vervoeren, zonder de extra kosten van dure kantoren, depots of tussenhandelaren.

Wil jij vandaag nog mangohouten meubelen aanschaffen? Bezoek dan de website van De Meubel Importeur.