Op vakantie in 2021? Vergeet je verzekeringen niet!

We zitten nog midden in de coronaviruspandemie en Europa gaat van de ene lockdown naar de andere. Toch hopen vele van ons om op vakantie te kunnen en we kijken massaal uit naar de zomer. Weer andere zijn van plan om dicht bij huis te blijven – en duurzamer te reizen. Een ding is in ieder geval zeker, wanneer het weer mag, zal er een run komen op het boeken van reizen. Daarom is het verstandig om je alvast te oriënteren. Wij helpen je daar natuurlijk een handje bij!

First things first: je verzekeringen

Je denkt nu natuurlijk gelijk aan je reisverzekering. En ja, het is zeker van belang om deze af te sluiten, dat willen we niet ontkennen. Maar vergeet ook niet te denken aan je opstal- en inboedelverzekering. We leven in een digitale wereld en jij zult hoogst waarschijnlijk die jaloersmakende bikini-pics op het gouden strand in Portugal op Instagram zetten. Laat het nou net gebeuren dat jouw foto verkeerd terecht komt en dit wordt gezien als het perfecte moment om bij jou thuis in te breken. Een inboedelverzekering dekt deze schade zodat jij alle verloren items weer kan vervangen. Dat is toch ideaal? Natuurlijk wil je zoveel mogelijk geld overhouden voor je vakantie. Gelukkig is er altijd een goedkope inboedelverzekering af te sluiten!

Beste vakantiebestemmingen voor 2021

Alles is momenteel nog onzeker. Wat gaat er mogelijk zijn dit jaar? Waar moeten we rekening mee houden? Zolang er nog weinig duidelijkheid is, is het verstandig om een vakantiebestemming te kiezen die dicht bij huis ligt. Nou, wat ligt er dan dichterbij dan een vakantiehuisje in ons eigen kikkerlandje? Nederland is ontzettend veelzijdig; van surfen op Ameland, paardrijden op de Veluwe of wandelen in het zuiden van Limburg.

Ga je toch liever naar het buitenland? Pak de auto en rij naar de rustige berglandschappen van Slovenië. Hop dan ook even naar het buurland Kroatië om te genieten van parelwitte stranden. Genieten van natuur en de stad? Kies voor Innsbruck of Puglia, de hak van de laars in Italië. Als je toch naar Italië rijdt, vergeet dan geen tussenstop te maken in Trentino. Kortom, er is genoeg te doen in het prachtige Europa!