Opbergen: Inspiratie en verschillende soorten vlizotrappen

Een huis met een schuin dak heeft vaak een opbergruimte in de nok van het huis waar bijvoorbeeld skispullen, kerstspullen of babyspullen worden bewaard. Het probleem van zo’n opbergruimte is de bereikbaarheid. Er is vaak niet genoeg ruimte op de overloop om een vaste trap te installeren en een ladder is onhandig of gevaarlijk. Een perfecte oplossing hiervoor is het plaatsen van een vlizotrap. Dit is eigenlijk een kruising tussen een trap en een ladder die kan worden opgeklapt in het trapgat van de zolder.

Verschillende Vlizotrappen

Vlizotrappen zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Meestal bestaat de zoldertrap uit twee of drie delen en kan je een deel inklappen. Zoldertrappen hebben smalle treden en zijn veel steiler dan vaste trappen, terwijl er nauwelijks een trapleuning aanwezig is. Het nadeel van vlizotrappen is daarom de veiligheid. Ze mogen daarom ook alleen voor zolders worden gebruikt en niet om de bereikbaarheid van een slaapkamer gemakkelijker te maken.

Er is ook een groot verschil tussen de prijzen. Bedenk van tevoren goed wat je kwijt wil op zolder en hoe vaak je de spullen nodig zal hebben. Verder is de hoogte en het gewicht ook van belang. Er zit een groot verschil in gewicht tussen een houten en een aluminium trap.

Een vlizotrap uit één stuk neemt veel ruimte in beslag. Bij het kantelen neemt hij het luik mee en komt in zijn volle lengte op de zoldervloer en het luik te leggen. Bij een twee- of driedelige vlizotrap schuiven de delen over elkaar heen. Ze nemen daarom nauwelijks ruimte op de zolder in.

Zoldertrap kopen

De vlizotrappen van Zoldertrapshop zijn gemaakt van een uitstekende kwaliteit. De trappen van Zoldertrapshop zijn kant en klaar en kunnen eenvoudig en snel gemonteerd worden. Daarnaast zijn er ook trappen op maat te bestellen. Welk formaat je ook nodig hebt, ze maken hem. De houten zolder- en schaartrappen zijn hiervoor uiterst geschikt.