Overleeft jouw tuin de zomer? Hier zijn 5 tips!

De zomer: het is misschien wel de fijnste periode van het jaar. De zon op je snoet, lekker buiten borrelen en dineren, een frisse duik in het zwembad… Het is ook dé periode om lekker van je tuin te genieten. Maar vergeet niet dat je tuin wel een beetje hulp kan gebruiken. In de zomer kunnen de temperaturen flink hoog oplopen en de regen laat soms op zich wachten. Om ervoor te zorgen dat jouw tuin de zomer doorkomt, delen wij in dit artikel een aantal tips. Lees snel verder en ontdek hoe jij jouw tuin de zomer door helpt! 

Water, water en nog meer water

In de zomer kan het flink droog zijn. Heerlijk om even geen regen te hebben, maar je gazon denkt daar heel anders over. Die heeft toch veel water nodig om zijn groene kleurtje te behouden. Dus, genoeg water geven. Maak daarbij gebruik van een zogenoemde zwenksproeier in plaats van een tuinslang. Dan hoef je niet een uur met de tuinslang in je hand te staan, je gazon heeft namelijk flink wat water nodig. Zet de zwenksproeier liever één keer goed aan (minimaal 1 uur) dan iedere keer een paar minuten. Dan kan het water goed de grond in trekken. Vergeet niet om de zwenksproeier alleen in de avond aan te zetten. Doe je dit terwijl de zon erop staat, dan kan het gazon verbranden. 

Vergeet niet de planten

Naast een groen gazon wil je natuurlijk ook dat de planten overeind blijven staan. Hier kun je prima een tuinslang voor gebruiken. Leg deze bij de grote/vaste planten in de tuin, gewoon op de grond bij de wortels. Zo kan het water langzaam de grond insijpelen en bij de dieper gelegen wortels komen. 

Heb je ook planten in potten? Geef deze dan water met de gieter. Om te voorkomen dat het water dat bovenop de grond ligt verdampt, kun je de potgrond bedekken – bijvoorbeeld met houtsnippers of boomschors. Hierdoor kunnen de planten het water beter vasthouden. 

Niet te vaak maaien

Een strak gemaaid gazon ziet er natuurlijk mooi uit. Toch is het verstandig om de maaimachine niet te vaak uit de schuur te halen in de zomer. Langer gras blijft in droge, warme periode vaak wat groener. Liever iets langer gras dan geel gras, toch? 

Een bakje water voor de vogels

Jij bent niet de enige die het heerlijk vindt om in de tuin te zitten, vogels namelijk ook! Zij hebben het alleen iets zwaarder in de zomer. Want afkoelen, dat is toch wel noodzakelijk in die hitte. Daar hebben ze wel water voor nodig. Vogels brengen bedrijvigheid, gezelligheid en een prachtig gezang met zich mee en het is zonde om dat te moeten missen in de zomer. Zet daarom in de tuin een schoteltje water met lage zijkanten en niet dieper dan 5 centimeter. Daar kunnen vogels lekker in spetteren. Zet het wel op een open plek, zodat de vogels niet dat een kat verrast kunnen worden. Zo kun jij gezellig met de kids vanuit je tuinset 4 personen naar de vogels kijken en luisteren. Dat is pas echt genieten van je tuin! Plaats er nog een mooie parasol boven van  ikwiltuinmeubelen.nl en jouw zomeravonden kunnen niet meer stuk.