EG Photography

Productiviteit op kantoor verhogen? 3x essentials

Hoe zorg je ervoor dat je op kantoor nog productiever bent? Soms kan het lastig zijn om je te concentreren. Met name wanneer je de temperaturen omlaag gaan kan de productiviteit ook omlaag gaan. Maar hoe zorg je ervoor dat je deze productiviteit niet verliest en lekker door kunt werken? Er zijn een aantal essentials die je hiervoor niet mag missen. Zo weet je zeker dat je op praktische wijze nog beter werkt op kantoor!

1: Kies voor natuurlijk licht

Met name licht zorgt ervoor dat je een stuk productiever bent. En dan hebben we het over natuurlijk licht, niet over kunstlicht. Wanneer een kantoor hebt met veel ramen is het altijd goed om hier iets mee te doen. Wat dacht je van mooie houten jaloezieën op maat? Deze geven je kantoor een luxe uitstraling en daarnaast bepaal je zelf de mate van natuurlijk licht. Op sommige momenten van de dag wil je juist zoveel mogelijk natuurlijk licht en op andere momenten wil je dit liever niet. Er is altijd wel een manier waarop je dit kunt realiseren wanneer je kiest voor houten jaloezieën. 

2: Een betaalbare optie voor sfeer

Wanneer je eerder op zoek bent naar een meer betaalbare optie, kun je ook gaan voor rolgordijnen. Ook deze gordijnen zijn functioneel en bieden sfeer. Een goede sfeer op kantoor is ook van invloed op de mate van productiviteit. Wil je dus dat jouw productiviteit omhoog gaat? Dan is het wellicht slim om meer sfeer te creëren in de uitstraling van het kantoor. Dit doe je door te kiezen voor gordijnen; deze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten.

Wat dacht je van mooie plisségordijnen, waarmee je optimaal kunt profiteren van natuurlijk licht dat naar binnen schijnt. Hiermee verhoog je jouw productiviteit op kantoor en bepaal je daarnaast ook een groot deel van de sfeer op het kantoor. 

3: Het belang van een goede werkplek

Zorg daarnaast ook voor een goede werkplek. Het is niet alleen belangrijk om genoeg ruimte te hebben, maar ook om een goede stoel neer te zetten. Ergonomisch werken is van groot belang: op deze manier krijg je nergens last van en dat zorgt er weer voor dat je genoeg productiviteit hebt om de hele dag door te werken. Let er daarnaast ook op dat je regelmatig pauze houdt. Op deze manier is het een stuk aantrekkelijker om aan de slag te gaan. Mijd verder onnodige vergaderingen, probeer niet te multitasken en probeer onderbrekingen zoveel mogelijk te beperken. Lees voor meer inspiratie en tips deze blog.