Professioneel advies en asbestonderzoek

Professioneel advies en asbestonderzoek

Voor 1994 werd er met asbest gebouwd. Je kunt in je woning asbestonderzoek laten doen door een professioneel bedrijf. Bij Van Santen advies krijg je bijvoorbeeld een uitgebreid rapport over de stand van zaken in je woning omtrent asbest. Ook in andere aspecten kan dit bedrijf een adviserende rol spelen. Met advies, offertes en het uitvoeren van werkzaamheden helpt Van Santen advies je met je asbest en andere potentiële problemen in of om je huis.

Wanneer onderzoek

Asbestonderzoek kan handig zijn wanneer je een huis op het oog hebt of wanneer je wil verbouwen of slopen. Dit is alleen nodig voor huizen van voor 1994, omdat er daarna niet meer met asbest gebouwd is. Asbest is niet schadelijk, tenzij het vrijkomt. En dat gebeurt dus bij verbouwingen of tijdens het slopen. Of natuurlijk bij renovaties. Dan is een asbestonderzoek prettig om schade aan je gezondheid te voorkomen. Ook als je een huis nog niet in je bezit hebt, maar je een verbouwing overweegt is zo’n onderzoek handig.

Soorten onderzoek

Wanneer het huis nog niet van jou is of je weet nog niet zeker of je een verbouwing wil uitvoeren, dan kun je kiezen voor een niet-destructief asbestonderzoek. Hierbij wordt geen schade aangericht, maar je weet dan wel of er asbest zit, mocht je willen verbouwen. Een licht destructief onderzoek houdt in dat alleen de ruimte die je aan wil pakken eventueel schade krijgt. Een zwaar destructief onderzoek doe je wanneer je de hele boel wil aanpakken of slopen.

Veiligheid

Bij Van Santen advies krijg je van het asbestonderzoek een rapport. Alle werkzaamheden worden volgens de wet- en regelgeving uitgevoerd. Zo blijven de professionals veilig tijdens hun werkzaamheden, maar leveren ze na het onderzoek ook weer een veilige ruimte voor jou op. Je loopt dus geen risico op gezondheidsschade door het asbest die eventueel in je woning zit en je weet waar je aan toe bent.