Redenen waarom printen zo duur is

Uw printer gebruikt inefficiënte cartridges

Printers kunnen sterk in prijs variëren, maar beginnende shoppers die op zoek zijn naar een thuisprinter vallen vaak gemakkelijk voor de goedkoopste printer.  Sommige kunnen zo goedkoop zijn als €30 en een printer met een goedkoop prijskaartje kan erg verleidelijk zijn voor de ongeïnformeerde consument.  De printerindustrie heeft jarenlang gefloreerd met het verkopen van goedkope printers met dure inkt, beter bekend als het “scheermesje en mesje” bedrijfsmodel. Het “razor and blade”-model is het idee om een product te verkopen tegen een lage prijs die de klant aantrekt om te kopen, maar het in rekening brengen van een hoge prijs voor verbruiksartikelen waar het product van afhankelijk is om te kunnen functioneren.  Bijvoorbeeld, een handheld scheermesje kost weinig in vergelijking met de hooggeprijsde mesjes die u moet kopen en terugkopen om het product daadwerkelijk te kunnen gebruiken.

Uw printer voldoet niet aan uw printbehoeften

Printercartridges en hun respectievelijke pagina-opbrengst kunnen van printer tot printer sterk verschillen. Of u nu een all-in-one inkjet- of een kleurenlaserprinter heeft, wat u print en met welk type cartridge u print, bepaalt hoe snel u door uw inkt heen gaat. Inkjetprinters maken gebruik van inktcartridges, die voor het grootste deel het beste zijn voor het af en toe printen van foto’s thuis. Door hun kleinere formaat en beperkte capaciteit kunnen ze vaak vervangen moeten worden als u vaak print, waardoor uw printbudget snel wordt opgeblazen. Laserprinters maken gebruik van tonercartridges en hebben de voorkeur van thuiskantoren en bedrijven met zware printbehoeften. Als u regelmatig print, kunt u beter investeren in een laserprinter. Het kan een beetje meer kosten vooraf, maar je krijgt een betere totale afdrukwaarde gedurende de hele levensduur van de printer. De meeste tonercartridges kunnen afdrukken voor duizenden pagina’s voordat ze moeten worden vervangen en, in tegenstelling tot een inktcartridge, tonercartridges zullen niet uitdrogen als ze ongebruikt gaan voor een langere periode van tijd. Als u veel documenten print en geen hoge resolutie kleurenafbeeldingen nodig hebt, bespaart u waarschijnlijk een ton geld op de lange termijn door over te schakelen op een laserprinter.

U betaalt te veel voor printercartridges.

Veel winkels en websites vragen te veel geld voor toners en cartridges. Kijk voor goedkope toners is op de site van inktmedia.